Στον οικονομικό όλεθρο θέλει να μας παρασύρει η Πολωνία: ζήτησε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

RIA Novosti / Maxim Bogodvid
Η Πολωνία επιμένει σε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, κυρίως στους ενεργειακούς πόρους και τα οικονομικά, δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ο Πολωνός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Πάβελ Γιαμπλόνσκι.

«Πιστεύουμε αδιαμφισβΜε καθυστέρηση λίγων ημερών αναμένεται να αναρτηθούν τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, καθώς η φορολογική διοίκηση χρειάζεται περισσότερο χρόνο προκειμένου να αποφευχθούν λάθη μετά την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού ήτητα και τονίζουμε πολύ κατηγορηματικά πως οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί αυτή τη στιγμή ήταν ένα πολύ καλό, πολύ σημαντικό βήμα, αλλά σίγουρα όχι αρκετό, γιατί η Ρωσία αναζητά πολύ ενεργά τρόπους για να παρακάμψει αυτές τις κυρώσεις. Η Ρωσία δεν αποκόπηκε ακόμη από χρήματα για ορυκτά - από χρήματα για πετρέλαιο και φυσικό αέριο...» είπε ο Γιαμπλόνσκι.

Παράλληλα, επιμένει στην επιβολή νέων κυρώσεων το συντομότερο δυνατό. «Είμαστε πολύ κατηγορηματικοί πως το εμπάργκο πρέπει να εισαχθεί το συντομότερο δυνατό, και εάν υπάρχουν εμπόδια που είναι κάπως κατανοητά λόγω της έλλειψης διαφοροποίησης σε ορισμένες χώρες, τότε θα πρέπει να εισαχθούν μεταβατικά μέτρα τελωνειακού ή άλλου χαρακτήρα που θα αποθαρρύνουν την αποφυγή των κυρώσεων», είπε ο Πολωνός Υφυπουργός Εξωτερικών.

Ο Γιαμπλόνσκι υποστηρίζει επίσης την επιβολή οικονομικών κυρώσεων έως και τη δήμευση κεφαλαίων.

«Από αυτά τα κεφάλαια θα χρηματοδοτήσουμε την αποκατάσταση της Ουκρανίας, από αυτά τα κονδύλια θα χρηματοδοτήσουμε το κόστος που έχει επιφέρει αυτός ο πόλεμος στην Ουκρανία, καθώς και στις ευρωπαϊκές οικονομίες», κατέληξε.


από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια