Καμία ντροπή πια! Ο Μητσοτάκης καταργεί τη δωρεάν φοιτητική στέγαση στις εστίες αλλά… «μην κοιτάτε μόνο τα λεφτά»

 


Ενώ κατά τη συνάντησή του την περασμένη Πέμπτη (19 Μαΐου) στο Μέγαρο Μαξίμου, με ομάδα φοιτητών και νέων εργαζόμενων σε εταιρείες τεχνολογίας οι οποίοι συμμετέχουν στο 12ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, που πραγματοποιείται αύριο Τρίτη, ο πρωθυπουργός από την θέση του μεγαλοαστού και πάμπλουτου, τους συμβούλεψε να μην κοιτάνε μόνο τα χρήματα αλλά να βλέπουν τη ζωή πιο ολιστικά, προανήγγειλε ένα ακόμη μέτρο που οδηγεί τους φοιτητές κυριολεκτικά… στο δρόμο!

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναμένεται να καταργήσει ακόμα και τη δωρεάν στέγαση στις φοιτητικές εστίες και να υποχρεώσει τους φοιτητές να πληρώνουν ενοίκιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο θέμα της φοιτητικής στέγης χαρακτήρισε αδιανόητο να υπάρχουν πανεπιστήμια «τα οποία μπορεί να έχουν δυνατότητα κι έχουν χώρο, να μην έχουν βρει τρόπο, μέσω συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, να κατασκευάσουν φτηνή και ανταγωνιστική φοιτητική στέγη».

Και μάλιστα θεώρησε ότι το ενοίκιο που θα πληρώνουν οι φοιτητές θα είναι για το καλό τους λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν λέω κατ’ ανάγκη να είναι δωρεάν, αλλά ξέρετε όσοι έχετε σπουδάσει εκτός Αθηνών, τι ενοίκια μπορούν να ζητάνε. Φαντάζομαι ότι θα υπήρχε πολύ μεγάλη ζήτηση με ένα πολύ πιο χαμηλό ενοίκιο να μπορεί κανείς να έχει μία αξιοπρεπή φοιτητική στέγη εντός του χώρου του πανεπιστημίου».

Έτσι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να διαθέσει κονδύλια για την ανάπτυξη νέων φοιτητικών εστιών όπου οι φοιτητές και οι φοιτήτριες θα μπορούν να διαμένουν δωρεάν για το διάστημα των σπουδών τους, σχεδιάζει είσοδο ιδιωτών και ενοίκιο.

Να σημειωθεί ότι ακριβώς επειδή οι κλίνες στις φοιτητικές εστίες είναι λίγες σε σχέση με τον αριθμό των ενδιαφερομένων φοιτητών, έχουν θεσπιστεί οικονομικά κριτήρια για την επιλογή εκείνων που θα μπορέσουν να σπουδάσουν με το κεκτημένο δικαίωμα ετών της δωρεάν στέγασης.

από avgi.gr, μέσω thefaq

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια