Το Χωριό του Ποπάι στην Μάλτα

 
Το εγκαταλελειμμένο σκηνικό από την ταινία του 1980 "Ποπάι, ο ναύτης", αξιοποιήθηκε και επαναχρησιμοποιήθηκε ως θεματικό πάρκο από τους κατοίκους του χωριού Μελίχα (Mellieha).Το σκηνικό από την ταινία του 1980 "Ποπάι, ο Ναύτης", που γυρίστηκε στη Μάλτα, δε διαλύθηκε ποτέ πλήρως και παραμένει στο νησί κάτι σαν -παράταιρο- κειμήλιο. Η ταινία, σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Άλτμαν, που βασίζεται στον δημοφιλή χαρακτήρα των κόμικ και κινουμένων σχεδίων, έναν ναύτη που αγαπά το σπανάκι, σηματοδότησε το κινηματογραφικό ντεμπούτο του Ρόμπιν Ουίλιαμς στον ομώνυμο ρόλο, ενώ η Σέλε Ντιβάλ υποδύθηκε την Όλιβ Όιλ.
 
 
Για τις ανάγκες του σκηνικού, κατασκευάστηκαν πάνω από 20 ξύλινες κατασκευές, με κορμούς δέντρων που μεταφέρθηκαν από την Ολλανδία και σχιστόπλακες (ξύλινα κεραμίδια) που μετέφεραν από τον Καναδά. Χρησιμοποιήθηκαν οκτώ τόνοι καρφιά και 950 λίτρα χρώματος και κατασκευάστηκε ένας κυματοθραύστης μήκους 250 ποδιών για να προστατεύσει την περιοχή των γυρισμάτων από την ανοιχτή θάλασσα.
 


Η ταινία ήταν μια αποτυχία στο box office. Όμως, αντί να γκρεμίσουν το σκηνικό ή να το εγκαταλείψουν, οι κάτοικοι το είδαν ως ένα έτοιμο θεματικό πάρκο. Τελικά, το ανέλαβαν, προσέλαβαν ηθοποιούς και έτσι γεννήθηκε το "Popeye Village".
 


από Ξωτικό

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια