Ραγδαίες εξελίξεις στα Βαλκάνια με το Κόσσοβο - Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας συγκαλεί άμεσα ο Βούτσιτς

Φωτογραφία: Printscreen / TV Pink
Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς απευθυνόμενος χθες βράδυ από τις Βρυξέλλες είπε ότι τις επόμενες 36 ώρες η Σερβία θα αντιδράσει πολιτικά στην απόφαση της Πρίστινα να υποβάλει αίτημα για ένταξη στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Στην αρχή, ο Βούτσιτς επεσήμανε πως ήταν απόλυτα αφοσιωμένος στην περαιτέρω εργασία στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Open Balkans. 

«Είχαμε ειλικρινή κατανόηση σε διάφορα θέματα, πρωτίστως με τους εκπροσώπους της Αλβανίας και των Σκοπίων, γιατί δεν είμαστε σε εύκολη θέση. Η κατάσταση είναι πολύ περίπλοκη και πολύπλοκη για εμάς και αύριο θα είναι ακόμη πιο δύσκολη γιατί η κ. Gervala (ΥΠΕΞ των Κοσσοβάρων) επιβεβαίωσε ότι θα υποβάλει αίτηση για ένταξη στο Συμβούλιο της Ευρώπης, για το Κόσοβο. Είναι παραβίαση όλων των συμφωνιών, αλλά δεν θα το παρατήσουν και θα πουν ότι είναι ανεξάρτητο κράτος, κάτι που όπως λένε επιβεβαιώθηκε το 2010. Αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη περίοδο, γιατί χρησιμοποιούν την κατάσταση στην Ουκρανία λέγοντας ότι είμαστε ένα εκτεταμένο χέρι της Ρωσίας», είπε ο Βούτσιτς. 

«Δεν θα πάει όπως το φαντάζονταν» - 

«Θα προγραμματίσουμε συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας τις επόμενες 36 ώρες και θα αρχίσουμε να αντιδρούμε πολιτικά. Δε θα πάει τόσο εύκολα όσο φαντάζονταν» δήλωσε ο Βούτσιτς σημειώνοιντας ότι η κατάσταση δεν είναι απλή, αλλά «δεν έχουμε πού να πάμε και πρέπει να πάρουμε ορθολογικές αποφάσεις».

* πληροφορίες Novosti.rs

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια