Πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου: “Η αναγνώριση της σχισματικής εκκλησίας των Σκοπίων από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, είναι εκκλησιαστική και εθνική προδοσία”

Άστραψε και βρόντηξε ο Πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου μιλώντας σήμερα στον Focus FM και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη, αναφορικά με την αναγνώριση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο της σχισματικής εκκλησίας των Σκοπίων με την ονομασία Εκκλησία Αχρίδος.
 
“Το 1872 αποφασίστηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ότι ο εθνοφυλετισμός αποτελεί αίρεση. Αυτόν τον εθνοφυλετισμό, τώρα με τη δημιουργία όλων αυτών των εισπηδήσεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε άλλες εκκλησίες, τον εφαρμόζει. Εφαρμόζει την αίρεση που καταδικάστηκε από το ίδιο το Πατριαρχείο. Κράζουν και οι λίθοι. Όπως το ΝΑΤΟ βιαίως άλλαξε όρια εθνών στα χρόνια μας, έτσι και τώρα προχωρά σε αλλαγή ορίων δικαιοδοσιών εκκλησιαστικών, δια του Πατριάρχη” σημείωσε.
 
“Πρόκειται για διπλή προδοσία. Εκκλησιαστική και Εθνική. Άραγε οι Μακεδόνες ιεράρχες, θα αντιδράσουν ή όχι; Θα συμπορευτούν με τις προδοσίες;” αναρωτήθηκε. 
 
“Γέμισε η εκκλησία με σχίσματα. Και δεν έχει καμία εξουσία το Πατριαρχείο επί ουδενός άλλου Πατριαρχείου ή αυτοκέφαλης εκκλησίας. Σαφώς δεν είναι Οικουμενικό υπό την ουσιαστική έννοια του όρου. Είναι πρωτείον τιμής και όχι εξουσίας. Ως εκ τούτου, όλες αυτές οι πράξεις είναι αντικανονικές και παράνομες”, ανέφερε. “Θα πρέπει να ακολουθήσουμε αυτό που είπε ο Κύριος. Αυτός που θέλει να είναι πρώτος, να είναι τελευταίος. Και αυτόν θα καταστήσω εγώ ως πρώτον”, είπε. 
 
 

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια