Ο «σωτήρας» Μπιλ Γκέιτς, προωθεί την κατασκευή μητρικού γάλακτος στο εργαστήριο Τα σχέδια του δισεκατομμυριούχου της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς για το … «καλό της ανθρωπότητας» φαίνεται πως δεν έχουν τελικά όριο, καθώς όπως φαίνεται ο ίδιος προωθεί ακόμα και την κατασκευή του μητρικού γάλακτος στο εργαστήρι.

Ο Gates φαίνεται να βρίσκεται πίσω από την προώθηση της ιδέας να σταματήσει ο θηλασμός ώστε να ενθαρρύνει την πρόσληψη του BIOMILQ, ενός κυτταροκαλλιεργημένου «ανθρώπινου γάλακτος» που παρασκευάζεται σε εργαστήριο, μαζί με άλλες κατηγορίες «συνθετικής» τροφής.

Τα τρόφιμα του… εργαστηρίου ετοιμάζονται ως πανάκεια για τον τερματισμό της παγκόσμιας πείνας και των ελλείψεων τροφίμων, αλλά δεν υπάρχει τίποτα θαυματουργό στην συνθετική αυτή τροφή. Δεν μπορεί να συγκριθεί με τα τρόφιμα που προέρχονται από τη φύση όσον αφορά τη διατροφή ή την προστασία του περιβάλλοντος.

Τα σχέδια των μεγιστάνων

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε από την Daily Mail, αποκάλυπτε ότι ο Μπιλ Γκέιτς, ο Mαρκ Ζάκερμπεργκ, ο Τζεφ Μπέζος και άλλοι δισεκατομμυριούχοι επένδυσαν σε μια νέα εταιρεία εκκίνησης για την παραγωγή τεχνητού μητρικού γάλακτος από καλλιεργημένο ανθρώπινο επιθήλιο μαστού.

Σύμφωνα με το άρθρο, η αμερικανική εταιρεία BIOMILQ έχει λάβει 3,5 εκατομμύρια δολάρια από ένα επενδυτικό ταμείο που συνιδρύθηκε από τους Μπιλ Γκέιτς, ο Mαρκ Ζάκερμπεργκ, ο Τζεφ Μπέζος και Ρίτσαρντ Μπράνσον για να «αποτρέψει την κλιματική αλλαγή λόγω των αερίων που δημιουργούνται κατά την παραγωγή παρασκευασμάτων».

Η Daily Mail αναφέρει:

Μια νεοφυής επιχείρηση παραγωγής τεχνητού μητρικού γάλακτος που προσφέρει μια πράσινη εναλλακτική λύση για το βρεφικό γάλα έχει λάβει 3,5 εκατομμύρια δολάρια (2,8 εκατομμύρια λίρες) από ένα επενδυτικό ταμείο που συνιδρύθηκε από τον Γκέιτς. Έχει υπολογιστεί ότι περίπου το 10% της παγκόσμιας γαλακτοκομικής βιομηχανίας – ένας σημαντικός παραγωγός αερίων του θερμοκηπίου – χρησιμοποιείται για την παρασκευή γάλακτος για μωρά.

Το ταμείο 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων (800 εκατ. £), Breakthrough Energy Ventures, ιδρύθηκε για να βοηθήσει στην πρόληψη των χειρότερων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής που προκύπτουν από τις εκπομπές άνθρακα. Μαζί με τον Gates, τα άλλα μέλη της ομάδας περιλαμβάνουν τον πρώην CEO της Amazon, Τζεφ Μπέζος, τον ιδρυτή του ομίλου Virgin, Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον και τον επικεφαλής του Facebook, Mαρκ Ζάκερμπεργκ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, το 2021 παρήγαγαν με επιτυχία το πρώτο στον κόσμο κυτταροκαλλιεργημένο ανθρώπινο γάλα εκτός του μαστού. Η ομάδα μας είναι ενθουσιασμένη που ανακοινώνει ότι παράγαμε το πρώτο ανθρώπινο γάλα που καλλιεργείται σε κύτταρα στον κόσμο εκτός του μαστού. Βρισκόμαστε στα σύνορα της επιστήμης της γαλουχίας, βοηθώντας στην πρόοδο ολόκληρου του τομέα βάζοντας τις μητέρες και τα μωρά στην πρώτη γραμμή.

«Να δοθεί τέλος στο κανονικό κρέας – Πρέπει να τρώμε 100% συνθετικό… και η γεύση του θα φτιάξει»

Ο ιδρυτής της Microsoft  προωθεί  επίσης δραστικές και «θεμελιώδεις» αλλαγές στην οικονομία, προκειμένου να σταματήσει άμεσα την απελευθέρωση αερίων του θερμοκηπίου – κυρίως διοξείδιο του άνθρακα – και «να το οδηγήσει στο μηδέν», προκειμένου να σώσει τον πλανήτη από μακρόχρονες προγνώσεις περιβαλλοντικής καταστροφής. Μια ακόμη ιδέα αφορούσε και το συνθετικό κρέας…

«Οι ανεπτυγμένες χώρες, θα πρέπει να στραφούν σε μια εντελώς φυτική διατροφή και να μάθουν να τρέφονται με τεχνητό κρέας» πρότεινε ο Bill Gates για σωθεί… ο πλανήτης. Συγκεκριμένα, αιτιολογώντας τα όσα ανέφερε, δήλωσε ότι:

«Η κατανάλωση κρέατος οδηγεί στην κλιματική αλλαγή» και «Οι ανεπτυγμένες χώρες, θα πρέπει να στραφούν σε μια εντελώς φυτική διατροφή μεταστρεφόμενοι στο 100% συνθετικό κρέας». «Δεν νομίζω ότι οι φτωχότερες χώρες θα τρώνε συνθετικό βόειο κρέας. Νομίζω ότι όλες οι πλούσιες χώρες πρέπει να προσανατολιστούν στο 100% συνθετικό βόειο κρέας»

Μιλώντας στο Technology Review, ο Γκέιτς, μίλησε για το βιβλίο του «How to Prevent Climate Disaster», αναφέρθηκε στην παύση λήψης ζωικών φυσικών πρωτεινών από τους ανθρώπους λέγοντας μάλιστα «Μπορείς να συνηθίσεις την αλλαγή στη γεύση και με τον καιρό θα έχει καλύτερη γεύση».

«Το Impossible and Beyond έχει έναν οδικό χάρτη, έναν ποιοτικό οδικό χάρτη και έναν οδικό χάρτη κόστους, που τα καθιστά απόλυτα ανταγωνιστικά», είπε ο Γκέιτς, αναφερόμενος σε δημοφιλείς εταιρείες παραγωγής κρέατος με βάση τα φυτά.

«Όσον αφορά την κλίμακα σήμερα, δεν αντιπροσωπεύουν το 1% του κρέατος στον κόσμο, αλλά είναι καθ’ οδόν».

Ο Γκέιτς είπε επίσης στο Technology Review ότι αναγνωρίζει πως η απαλλαγή από τις αγελάδες θεωρείται ως μια μη δημοφιλής προσέγγιση, αλλά ανέφερε ότι τα οφέλη της φυτικής πρωτεΐνης αξίζει να αλλάξουν για ορισμένες χώρες.

Οι κίνδυνοι

Αυτή η σύγκλιση της βιομηχανίας «πρωτεϊνών» θέτει σε κίνδυνο την ανθεκτικότητα του συστήματος τροφίμων και μειώνει τη γενετική ποικιλομορφία των ζώων και των καλλιεργειών. Μάλιστα, υπάρχουν ενδείξεις ότι η βιομηχανία ψεύτικου κρέατος μπορεί να αποτυγχάνει πριν ξεκινήσει να λειτουργήσει.

Οι μετοχές της Beyond Meat έχασαν 6 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Μάρτιο του 2020 λόγω της χαμηλής αύξησης των πωλήσεων.

από primenews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια