Δεν μπορούν να τους νικήσουν στα ίσα - Οι Τούρκοι ψεκάζουν με χημικά δηλητήρια τους Κούρδους αντάρτες

Freepen.gr - Σύμφωνα με τη δήλωση των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (HPG) που δημοσιεύθηκε στις 14 Ιουνίου, η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα τουλάχιστον 779 φορές στις Ζώνες Άμυνας Medya που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ) μέσα σε δύο μήνες. Σύμφωνα με την έκθεση, κατά μέσο όρο 13 επιθέσεις με χημικά πραγματοποιούνται κάθε μέρα. Συνεχίζεται η χρήση χημικών όπλων κατά των θέσεων των ανταρτών. Αν και υπάρχουν διάφορα στοιχεία και μαρτυρίες για αυτά τα εγκλήματα πολέμου, δεν υπάρχει καμία αντίδραση σε διεθνές επίπεδο.

Το πρακτόρειο ANF έλαβε πλάνα από τη σήραγγα Şehîd Berxwedan στο Girê Şehîd Şahin που για άλλη μια φορά μαρτυρούν τη χρήση χημικών όπλων. Στο βίντεο, ένας αντάρτης που φοράει μάσκα αερίων δείχνει την ασπρόμαυρη σκόνη και λέει: "Χρησιμοποιούν χημικά όπλα. Υπάρχει μια πολύ έντονη μυρωδιά". Το αέριο που χρησιμοποιείται επιτίθεται στο αναπνευστικό σύστημα και προκαλεί αναπνευστική δυσχέρεια, λέει ο αντάρτης, δείχνοντας τους μαυρισμένους τοίχους του τούνελ. Τα ίχνη είναι αλάνθαστα, λέει.

Στη συνέχεια στο βίντεο ακούγεται ένα μήνυμα ασυρμάτου από τους αντάρτες: «Δεν είναι ο τουρκικός στρατός που μας πολεμά σήμερα, είναι τα χημικά όπλα και η τεχνολογία του ΝΑΤΟ». Ο μαχητής λέει ότι οι αντάρτες προσπαθούν επίσης να προστατευτούν από τα τουρκικά κρατικά συστήματα ραντάρ και ότι στους βομβαρδισμούς χρησιμοποιούνται χημικά όπλα. Το αέριο που έχει διεισδύσει στις σήραγγες συνεχίζει να έχει την επίδρασή του, λέει, και επομένως στη σήραγγα μπορεί να μπει μόνο με μάσκα αερίου καθώς όταν φυσάει άνεμος, η σκόνη αναμειγνύεται με τον αέρα και δρα ξανά.

 

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια