Τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ εξαντλούνται - Bloomberg

Az1975 / pixabay
Η Ουάσιγκτον πωλεί ενεργά από το Στρατηγικό Αποθεματικό Πετρελαίου της (SPR) τον περασμένο χρόνο για να εμποδίσει την αύξηση των τιμών της ενέργειας ακόμη υψηλότερα, ανέφερε την Παρασκευή το Bloomberg, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να αξιοποιεί τα αποθέματα για πάντα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον περασμένο χρόνο κυκλοφόρησαν στην αγορά σχεδόν 115 εκατομμύρια βαρέλια. Αυτές οι πωλήσεις έχουν εκτοξευθεί σε υψηλό ρεκόρ σχεδόν ενός εκατομμυρίου βαρελιών την ημέρα από τα μέσα Μαΐου. Με τον τρέχοντα ρυθμό, οι Ηνωμένες Πολιτείες πωλούν περισσότερα βαρέλια από τα αποθέματά τους σε σχέση με την παραγωγή των περισσότερων μεσαίων χωρών του ΟΠΕΚ, όπως η Αλγερία ή η Αγκόλα.

Το SPR περιέχει δύο είδη αργού: μέτριο, που είναι η ποιότητα του αργού που αντλείται από τη Ρωσία, τις περισσότερες χώρες της Μέσης Ανατολής και τη Βενεζουέλα, καθώς και ελαφρύ αργό.

Η ανάλυση των επίσημων στοιχείων του Bloomberg έδειξε ότι το 85% του πετρελαίου που πωλήθηκε από το SPR τον περασμένο χρόνο ήταν μέτριο. Αυτές οι πωλήσεις έχουν μειώσει «δραματικά» την ποσότητα του αποθέματος αργού.

Εάν η Ουάσιγκτον επιμείνει στον τρέχοντα ρυθμό της, τα αποθέματα θα συρρικνωθούν στο χαμηλό 40 ετών των 358 εκατομμυρίων βαρελιών μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, όταν πρόκειται να σταματήσουν οι αποδεσμεύσεις των αποθεμάτων. Πριν από ένα χρόνο, το SPR, που βρίσκεται σε τέσσερα σπήλαια στο Τέξας και τη Λουιζιάνα, φέρεται να περιείχε 621 εκατομμύρια βαρέλια.

«Όπως φαίνεται η αγορά πετρελαίου σήμερα, είναι δύσκολο να δούμε πώς η Ουάσιγκτον μπορεί να σταματήσει τις πωλήσεις τον Οκτώβριο. Η κατάργηση αυτής της πρόσθετης προσφοράς θα σήμαινε ότι τα εμπορικά αποθέματα θα εξαντληθούν γρήγορα, ασκώντας ανοδική πίεση στις τιμές του πετρελαίου», αναφέρει το πρακτορείο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της OilX, τις οποίες επικαλείται το Bloomberg, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου η SPR θα έχει μόνο 179 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου μέτριας οξύτητας. Αυτό σημαίνει ότι κατά την περίοδο από τον Ιούνιο του 2021 έως τον Οκτώβριο του 2022, οι ΗΠΑ είναι πιθανό να πουλήσουν από τα αποθέματά τους περίπου 180-190 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου μέτριας οξύτητας.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια