Δεν συγκρίνονται σε ισχύς πυρός τα BMP-1 με τα Marder!

Μπορεί το BMP-1 να είναι παλαιότερο από τα Marder και να έχει προβλήματα συντήρησης αλλά σε ισχύ πυρός δεν μπορεί να συγκριθεί.
 
Τη συμφωνία παραχώρησης Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης ανατολικογερμανικής προελεύσεως τύπου ΒΜΡ-1(παραλαβής 1994), προκειμένου να σταλούν στην Ουκρανία και την ταυτόχρονη αντικατάστασή τους με ίσο αριθμό Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης γερμανικής κατασκευής τύπου Marder, μία εξέλιξη που δρομολογήθηκε, μετά τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Καγκελάριο της Γερμανίας κ. Όλαφ Σολτς (Olaf Scholz), στις 31 Μαΐου 2022 σχολίασε ο αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Λουκόπουλος.
 
Ο στρατηγός έγραψε συγκεκριμένα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: 
 
Για να λέμε τα πράγματα όπως είναι μετά από όσα δήλωσε ο κ. Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κρίνω σκόπιμο να παραθέσω τρεις παρατηρήσεις για το…swap Marder και BMP-1.  
 
1. Tα Γερμανικά Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) Marder δεν είναι σύγχρονα όπως σας έγραψαν στο σημείωμα που σας έδωσαν αλλά 30ετίας, βρίσκονται μάλιστα εδώ και 12-15 χρόνια σε μακρά εναποθήκευση με την απόσυρση τους από τον Γερμανικό Στρατό. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλά και δεν μπορούν να αξιοποιηθούν επιχειρησιακά απλά να διευκρινιστεί ποιος θα πληρώσει για αυτό. 
 
2. Με τα BMP-1 ήταν εξοπλισμένα Μηχανοκίνητα Τάγματα ΠΖ στα νησιά μας. Τα Μarder θα αντικαταστήσουν αυτά στις συγκεκριμένες Μονάδες ή θα πάνε στον ηπειρωτικό χώρο.  
 
3. Μπορεί το BMP-1 να είναι παλαιότερο από τα Marder και να έχει προβλήματα συντήρησης αλλά σε ισχύ πυρός δεν μπορεί να συγκριθεί καθόσον έχει πυροβόλο 73 χιλ έναντι των 20 χιλ του γερμανικού ΤΟΜΑ, κάτι σημαντικό για την άμυνα των νήσων. 
 
Τα όσα επισημαίνω αφορούν στις χοντράδες που ακούστηκαν και ευελπιστώ ότι η στρατιωτική ηγεσία έχει ολοκληρώσει σχετικές μελέτες με το τι κερδίζουμε, τι χάνουμε.
 

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια