Αλλάζει ο αλγόριθμος του Facebook – «Ξεχάστε» τις αναρτήσεις των φίλων σας



Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ δεν έχει κρύψει πως προτεραιότητα του Facebook είναι να ανταγωνιστεί το TikTok και σε αυτό το πνεύμα, η εφαρμογή θα προχωρήσει σε μία ριζική ανανέωση.

Σύμφωνα με ένα εσωτερικό σημείωμα που εξασφάλισε το TheVerge και προέρχεται από στέλεχος του Facebook, o αλγόριθμος της εταιρίας θα αλλάξει για να προσφέρει στο feed περισσότερο περιεχόμενο από σελίδες, δημιουργούς και ανθρώπους που δεν ακολουθείτε και λιγότερα posts από φίλους σας.

Πρακτικά, η ροή του Facebook θα γίνει μία “μηχανή εξερεύνησης” (Discovery Engine), βασισμένο σε προτάσεις περιεχομένου όπως ακριβώς κάνει και το “For You” feed του TikTok. Επιπλέον, το Messenger θα ενσωματωθεί ξανά στην εφαρμογή του Facebook για να κάνει ευκολότερο στους χρήστες να μοιράζονται περισσότερο περιεχόμενο από το Discovery Engine.

Μένει να δούμε πώς ακριβώς θα γίνουν αυτές οι αλλαγές, τη στιγμή που ο αλγόριθμος του Facebook έχει ήδη κατηγορηθεί για προώθηση της παραπληροφόρησης.

Τελικά, η στροφή του Facebook να μοιάζει περισσότερο με το TikTok είναι ένα κατηγορητήριο για το τι έχει γίνει το News Feed, σύμφωνα με τον Eli Pariser, συγγραφέα ενός βιβλίου του 2012 με τίτλο The Filter Bubble, ο οποίος τώρα εργάζεται σε μια πρωτοβουλία για τη δημιουργία μη κερδοσκοπικών κοινωνικών μέσων. Λέει ότι το News Feed απέτυχε να είναι ένα διαρκές, ασφαλές μέρος για να μοιραστούν οι άνθρωποι τη ζωή τους. «Οι άνθρωποι το έχουν καταλάβει και έχουν μεταφέρει αυτές τις συνομιλίες σε μέρη στα οποία είναι πιο άνετα», όπως τα προσωπικά μηνύματα, υποστηρίζει.

από primenews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια