Οι αλλαγές στο iPhone που ετοιμάζει η Apple για το φθινόπωρο


Η Apple φέρεται να σχεδιάζει την αποκάλυψη σημαντικών νέων χαρακτηριστικών στο λειτουργικό της σύστημα για τις συσκευές iPhone, η νέα εκδοχή του οποίου αναμένεται αποκαλυφθεί την ερχόμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου WWDC.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το ενημερωτικό σημείωμα Power On του Bloomberg, η Apple σχεδιάζει ένα νέο χαρακτηριστικό Always-on Display στην οθόνη κλειδώματος του iOS, το οποίο θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο στις συσκευές iPhone που θα παρουσιαστούν το ερχόμενο φθινόπωρο.

Η Always-on Display είναι μια λειτουργία που επιτρέπει στις φορητές συσκευές να συνεχίζουν να δίνουν πληροφορίες για συγκεκριμένες λειτουργίες ακόμη και όταν η οθόνη παραμένει «κλειδωμένη». Αυτές οι πληροφορίες είναι συνήθως η ώρα, η ημερομηνία και οι ειδοποιήσεις των διαφόρων εγκατεστημένων εφαρμογών.

Με τον τρόπο αυτό εξοικονομείται ενέργεια αφού η οθόνη δεν χρειάζεται να παραμένει ανοικτή για μεγάλα χρονικά διαστήματα ενώ παραμένει πλήρως λειτουργική.

iPhone 14 και Always-on Display

Οι περισσότεροι αναλυτές αποκαλούν την εν λόγω σειρά συσκευών iPhone 14, εκτός και αν η αμερικανική εταιρεία αποφασίσει να αλλάξει την κωδικοποίηση των μοντέλων της.

Πιθανότατα το νέο χαρακτηριστικό δεν θα αφορά όλα τα μοντέλα της σειράς αλλά τα μεγαλύτερα iPhone 14 Pro και Pro Max τα οποία θα διαθέτουν, όπως και οι προκάτοχοί τους, οθόνες τεχνολογίας LTPO AMOLED.

Σημειώνεται ότι η Apple ήδη προσφέρει τη λειτουργία Always-on Display στα «έξυπνα» ρολόγια της, άρα δεν πρόκειται για κάτι εντελώς νέο για αυτή. Βέβαια στην περίπτωση αυτή το ερώτημα είναι γιατί καθυστέρησε τόσο να φέρει τη λειτουργία και στο iPhone ειδικά από τη στιγμή που κάτι ανάλογο προσφέρουν και σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές.

Οι αλλαγές στο iOS 16

Ένα νέο χαρακτηριστικό που, σύμφωνα με το Bloomberg, πρόκειται να φέρει το νέο iOS 16 είναι τα νέα wallpapers στις οθόνες κλειδώματος οι οποίες θα ενσωματώνουν χαρακτηριστικά widgets, δηλαδή εικονίδια εφαρμογών. Παράλληλα, θα υπάρχει βελτίωση στη ηχητικά μηνύματα μέσω του iMessage.

Νέες λειτουργίες θα λάβει και η εφαρμογή Apple Health οι οποίες θα είναι διαθέσιμες τόσο στο iPhone όσο και στο Apple Watch. Στις ταμπλέτες της εταιρείας, πιθανολογείται ότι το iPadOS θα αποκτήσει νέο περιβάλλον χρήσης πολλαπλών εργασιών (multitasking UI) με καλύτερη υποστήριξη διαχείρισης παραθύρων.

Ρολόγια, λαπτοπ και άλλες συσκευές

Μεγάλες αλλαγές ετοιμάζονται και για το watchOS, το λειτουργικό των ρολογιών της εταιρείας, με περισσότερες επιλογές πλοήγησης, περισσότερες προσόψεις και mode λειτουργίας χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

Το επερχόμενο νέο macOS αναμένεται να διαθέτει μεγάλο βαθμό επανασχεδιασμού των εφαρμογών αλλά και ένα νέο σύστημα στο μενού διαχείρισης που θα θυμίζει περισσότερο το iOS των φορητών συσκευών της εταιρείας.

Τέλος, το tvOS (ναι υπάρχει και τέτοιο) θα λάβει περισσότερες λειτουργίες «έξυπνου σπιτιού».

Σύμφωνα με το Bloomberg αν και δεν αναμένεται να παρουσιαστούν συσκευές στο συνέδριο καθώς αυτό αφορά μόνο στις λύσεις λογισμικού της Apple, δεν αποκλείεται να γίνει η «έκπληξη» και να παρουσιαστεί και ένα επανασχεδιασμένο MacBook Air με επεξεργαστή M2.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

από STERGIOG

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια