Καστελόριζο: Έκλεισε το αεροδρόμιο λόγω ασθένειας του μοναδικού υπαλλήλου του Πύργου Ελέγχου!

 


Το Σάββατο στο Καστελόριζο έκλεισε ο Δημοτικός Αερολιμένας λόγω ασθένειας του μοναδικού υπαλλήλου του Πύργου Ελέγχου που παρέχει υπηρεσίες Πληροφοριών Πτήσεων Αεροδρομίου (AFIS), όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση: «το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού του κλάδου λόγω συνταξιοδότησης και μετάταξης 57 ατόμων σε άλλο κλάδο, έχει επισημανθεί πολλές φορές τόσο στο Υπουργείο Μεταφορών όσο και στη Διοίκηση της ΥΠΑ αλλά εσκεμμένα κωλυσιεργούν. Πρέπει να επισημανθεί ότι στη λίστα των υπό μετάταξη υπαλλήλων από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα στον κλάδο μας (κωλυσιεργεί η υλοποίησή της χρόνια ) υπάρχει ενδιαφερόμενος για τον Δημοτικό Αερολιμένα Καστελόριζου!

Η εξάντληση του ελαχίστου προσωπικού που έχει απομείνει (αναγκάζεται να δουλεύει στα όρια της ανθρώπινης αντοχής του χωρίς ρεπό-άδεια και χωρίς την απαιτούμενη ημερήσια ξεκούραση λόγω 24ωρου stand by για αεροδιακομιδές με φαινόμενα λιποθυμιών και απώλειας προσανατολισμού λόγω κόπωσης) και η εντατικοποίηση της εργασίας λόγω αύξησης της αεροπορικής κίνησης, διαμορφώνουν επικίνδυνες καταστάσεις για την ασφάλεια των πτήσεων-επιβαινόντων, την υγεία των συναδέλφων και την εξυπηρέτηση των αναγκών του επιβατικού κοινού και των κατοίκων των ακριτικών νησιών γενικότερα. Η μείωση των αποδοχών μας ήρθε να προστεθεί σαν το «κερασάκι στην τούρτα».

Για όλα τα παραπάνω ο σύλλογος είχε προκηρύξει 24ωρη απεργία για τις 11/7/2022 την οποία το δικαστήριο χαρακτήρισε παράνομη.

«Καλούμε τον Υπουργό αλλά και την διοίκηση της Υ.Π.Α. να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους πριν είναι πολύ αργά. Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου άμεσα δεσμεύεται να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους εποπτικούς οργανισμούς Α.Π.Α.-EASA άλλα και τις αρμόδιες δικαστικές
εισαγγελικές αρχές για παραβάσεις κανονισμών και εργασιακών συνθηκών. Απαιτούμε:

Την άμεση ολοκλήρωση των μετατάξεων στον κλάδο που εκκρεμούν-κωλυσιεργούν εδώ και αρκετά χρόνια και άμεσες προσλήψεις.

Την οικονομική αποκατάσταση του κλάδου μας.

Ανησυχούμε για τις επιπτώσεις στην εργασία μας από την συνέχιση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης και των υπολοίπων περιφερειακών αεροδρομίων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τη Δευτέρα επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο

Αύριο, Δευτέρα, αναμένεται να επαναλειτουργήσει το αεροδρόμιο του Καστελόριζου, καθώς μεταβαίνει στο νησί αερολιμενικός ο οποίος θα παραμένει μέχρι να επιστρέψει ο υπάλληλος που νοσεί.

«Μάθαμε αργά το βράδυ την αρρώστια του μοναδικού υπαλλήλου στο αεροδρόμιο μας και δεν ήταν δυνατόν να έρθει κάποιος να τον αντικαταστήσει. Οι επιβάτες που ήταν να ταξιδέψουν με τη σημερινή πτήση, ενημερώθηκαν ότι θα μπορούσαν να έρθουν με το πλοίο της γραμμής που έφευγε από τη Ρόδο», δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο αντιδήμαρχος Μεγίστης, Στράτος Αμύγδαλος.

από imerodromos

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια