ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ! ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΝ την καταβολή φόρων και εισφορών (μόνο) για τους εφοπλιστές...

 


Ρύθμιση που ψηφίστηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ειδική εξαίρεση στους εφοπλιστές. Θα κληθούν να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές το 2024 -25 αντί για φέτος λίγες μόνο ημέρες αφού η κυβέρνηση ανήρτησε τα εκκαθαριστικά των οφειλών των επιχειρήσεων από την επιστρεπτέα προκαταβολή.


Σύμφωνα με το άρθρο 52 του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης και τις τελωνειακές ρυθμίσεις, «εξαιρετικά» για το έτος 2021 αναστέλλεται η εφαρμογή των ασφαλιστικών εισφορών των εφοπλιστών.

«Το ποσοστό προσαύξησης τέσσερα τοις εκατό (4%) που αναστέλλεται για το έτος 2021 και εξακολουθεί να λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό των ποσών φόρου και εισφορών των επόμενων ετών της πενταετίας 2021-2025, προστίθεται κατά δύο τοις εκατό (2%) ετησίως στο ποσοστό προσαύξησης των δύο τελευταίων ετών της πενταετίας αυτής και το ποσοστό προσαύξησης για τα έτη αυτά διαμορφώνεται σε έξι τοις εκατό (6%)» αναφέρει η σχετική διάταξη.

Έντονη ήταν η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Απαντήσεις κλήθηκε να δώσει ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος ο οποίος μίλησε  για «τακτοποίηση του ζητήματος»... 

από press

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια