Αποκάλυψη Λαβρόφ: Είχαμε αποδεχθεί την ουκρανική πρόταση στην Κωνσταντινούπολη κι "εξαφανίστηκαν"!

Freepen.gr - Η Μόσχα δεν αρνήθηκε ποτέ να πραγματοποιήσει συνομιλίες με το Κίεβο, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου μετά την επίσκεψή του στην Ουγκάντα ​​την Τρίτη.

"Όσον αφορά την κατάσταση επί τόπου και τις προοπτικές της, το συζητήσαμε διεξοδικά με τον κ. Πρόεδρο [Yoweri Museveni της Ουγκάντα] σήμερα. Ποτέ δεν αρνηθήκαμε να κάνουμε συνομιλίες [με την Ουκρανία] γιατί όλοι γνωρίζουν καλά πως οι στρατιωτικές δραστηριότητες τελειώνουν πάντα στις το τραπέζι των διαπραγματεύσεων», σημείωσε.

«Όταν η Ουκρανία πρότεινε τη διεξαγωγή συνομιλιών στο αρχικό στάδιο της στρατιωτικής μας επιχείρησης, συμφωνήσαμε. Έγιναν αρκετοί γύροι [συνομιλιών], οι οποίοι οδήγησαν σε ένα πολύ ενδιαφέρον στάδιο στην Κωνσταντινούπολη στις 29 Μαρτίου, όπου η Ουκρανία κατέληξε σε ένα προσχέδιο συμφωνίας που υποστηρίξαμε, ενημερώνοντας τους συναδέλφους μας στο Κίεβο σχετικά. Ωστόσο, δε λάβαμε καμία απάντηση από αυτούς, πάντως, θα ήθελα να το επαναλάβω, στην πραγματικότητα συμφωνήσαμε να αποδεχτούμε την προσέγγισή τους», επεσήμανε ο Λαβρόφ.

«Γνωρίζουμε ότι οι συνάδελφοί μας, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες, απαγόρευσαν στους Ουκρανούς να συνάψουν συμφωνίες μαζί μας στη βάση που μόλις ανέφερα», τόνισε ο Ρώσος κορυφαίος διπλωμάτης.

Παράλληλα, ο Λαβρόφ επεσήμανε τις δηλώσεις που κάνουν δυτικοί πολιτικοί για την κατάσταση στην Ουκρανία. «Αυτό λένε συνέχεια: Η Ουκρανία πρέπει να κερδίσει στο πεδίο της μάχης· δεν μπορούν να γίνουν συνομιλίες με τη Ρωσία έως ότου η Ουκρανία νικήσει τη Ρωσία», διευκρίνισε.


από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια