Τι γράφαμε κάποτε; Η Τουρκία μας κατηγορεί για παραβίαση εναέριου χώρου και χωρικών υδάτων!

Freepen.gr - Η Τουρκία κατηγόρησε την Πέμπτη την Ελλάδα για «προκλητικές» ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της παραβίασης του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων της Τουρκίας, σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας (MGK), μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι παραβιάσεις από τη γειτονική χώρα είναι «απαράδεκτες», αναφέρει η ανακοίνωση του MGK, ενώ κατηγορεί την Ελλάδα ότι αγνοεί το διεθνές δίκαιο και λαμβάνει θέση κατά των γειτονικών σχέσεων και της εταιρικής σχέσης του ΝΑΤΟ.

Το συμβούλιο προέτρεψε την Ελλάδα να τερματίσει αμέσως τις «βίαιες και απάνθρωπες πρακτικές της κατά των παράτυπων μεταναστών».

Γράφαμε το καλοκαίρι του 2020 στη Freepen.gr ότι η παγίωση της αποδοχής των τουρκικών παραβιάσεων σε θάλασσα κι αέρα σε συνδυασμό με τη ρητορική της Αγκυρας θα αρχίσει κάποια στιγμή να παρουσιάζει την εικόνα της "κακής" Ελλάδας και της...αμυνόμενης Τουρκίας. Σε απλά λόγια, ήταν θέμα χρόνου κι ελληνικής ανοχής, η Αγκυρα να ξεκινήσει την προσπάθεια αντιστροφής των ρόλων.


από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια