«Οι ευθύνες της Φον ντερ Λάϊεν για την εκτίναξη του ελλείμματος του 2020, με ενδεχόμενο δόλο»

 

Της Αίθρας Γενναδίου *

Για του λόγου το αληθές, στον παρακάτω πίνακα, το έλλειμμα ή πλεόνασμα των χωρών του νότου, σαν ποσοστό του ΑΕΠ, το 2019 – 2021

   2019

   2020

  2021

Ελλάδα

    1,1

  -10,,2

   -7-,4

Ιταλία

   -1,5

    -9,6

   -7,2

Πορτογαλία

     0,1

    -5,8

   -2,8

Κύπρος

     1,3

    -5,8

   -1,7

Ισπανια

    -3,1

  -10,3

   -6,9


Πηγή: Eurostat

      Παρατηρούμε ότι το έλλειμμα του νότου, το 2020 εκτινάχτηκε εκ νέου, στα ύψη, ενώ το 2019 τα κράτη το  είχαν σχεδόν, μηδενίσει, πλην Ισπανίας,  Η χρονική σύμπτωση,  της  εκτίναξης του ελλείμματος του νότου, πάνω που είχε μηδενιστεί, μας υποψιάζει ότι «η δουλειά είναι στημένη» από τη Γερμανία. Επειδή «το έργο το έχουμε ξαναδεί» το 2010 – 2014 (ελληνικό ολοκαύτωμα), με το μηδενισμό του κατασκευασμένου και τότε, ελλείμματος του 2009 (έγκλημα της ΕΛ.ΣΤΑΤ).

     Απόδειξη ότι το έλλειμμα του νότου το 2021 είναι αισθητά μειωμένο σε σχέση με του 2020.  Που σημαίνει ότι ο μηδενισμός του υψηλού ελλείμματος του 2020,  έχει ήδη ξεκινήσει, από το 2021, εν μέσω πανδημίας! Ενώ με βάση το «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, 2022 – 2025», (ΜΠΔΣ)  (1) θα ξεκινούσε από το 2022 (μέχρι το 2025). 

      Ο  μηδενισμός  του ελλείμματος εν μέσω ύφεσης είναι έγκλημα επειδή συρρικνώνει το ΑΕΠ και διογκώνει το χρέος, επειδή το κράτος δεν μπορεί να το εξυπηρετεί, παρά μόνο τους τόκους, λόγω της απουσίας ανάπτυξης. Με αποτέλεσμα τα χρεολύσια (ετήσιες, εξοφλητικές δόσεις του χρέους) να συσσωρεύονται και το χρέος να διογκώνεται. Με αποτέλεσμα την υποθήκευση του δημόσιου πλούτου στους δανειστές, τις γαλλογερμανικές αγορές (2)  με το δικαίωμα κατασχέσεων. Αυτό σημαίνουν τα τρία μνημόνια που υπογράψαμε.  

      Λόγος που η καταστροφή των εθνικών οικονομιών συμφέρει τις αγορές. Με κύριο στόχο για την Ελλάδα, λόγω υδρογονανθράκων,   αξίας 9,3 τρις ευρώ. Τα περί «ψωροκώσταινας», συνεπώς, είναι μόνο για στάχτη στα μάτια!   

       Λόγος που με την έναρξη της πανδημίας «τα κράτη της ΕΕ» (βλ. αγορές)  ανέθεσαν  τη διαχείριση της πανδημίας στην Γερμανίδα (τυχαία;) πρόεδρο της ΕΕ, κυρία Φον ντερ Λάϊεν, με αποστολή της, την κακοδιαχείριση της πανδημίας, για τη δημιουργία μεγάλων ελλειμμάτων.     Λόγος που η κυρία Φον ντερ Λάϊεν, θα πρέπει να  αποδείξει, ότι τα υψηλά ελλείμματα του 2020 δεν είναι αποτέλεσμα  διαπλοκής της, με τους δανειστές, που έχουν συμφέρον από την καταστροφή και την υπερχρέωση του νότου, για τους λόγους που εξηγήσαμε. Ποιος όμως θα την εγκαλέσει, αφού όλοι είναι συνένοχοι; 

    Με μάρτυρες της κακοδιαχείρισης της  πανδημίας, στην Ελλάδα (όπου ζούμε και γνωρίζουμε την κατάσταση) την παντελή απουσία επιδημιολογικών μέτρων σε επίπεδο κοινότητας, από την έναρξη της πανδημίας, το 2020, όπως κατάγγειλαν οι επιδημιολόγοι και που έλαβε η Κίνα, για τον έλεγχο της πανδημίας και την  προστασία της οικονομίας της, διατηρώντας υψηλό ρυθμό ανάπτυξης. Και παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών για δεύτερο και τρίτο κύμα κ.ο.κ. Ή, τις καθυστερήσεις στην παραλαβή των εμβολίων και των αντιικών φαρμάκων  από την ΕΕ, λόγω δήθεν, κακής συνεννόησης, με τις φαρμακοβιομηχανίες.  Με την Ελλάδα, κατά τον πρώτο χρόνο της πανδημίας, το 2020, να έχει το πιο αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο στην ΕΕ, ενώ στη  συνέχεια, η ελληνική κυβέρνηση εγκατέλειψε τον ελληνικό λαό στο έλεος της πανδημίας!  

     Με μόνη εξήγηση, του «ελληνικού παράδοξου» την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας και όχι, φυσικά, την προστασία του ελληνικού λαού, από την πανδημία,  με μάρτυρα τους 30,000 νεκρούς και την Έκθεση της Επιτροπής των ειδικών λοιμωξιολόγων, για τις τραγικές ελλείψεις του υγειονομικού μας συστήματος που ευθύνονται για τις χιλιάδες θανάτους Ελλήνων πολιτών, που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί! Με την κυβέρνηση να αρνείται πεισματικά, να αυξήσει τις δαπάνες για την υγεία, εν μέσω πανδημίας!. Επειδή «δεν το επιτρέπει  ο «δημοσιονομικός χώρος», με υπεύθυνο το μηδενισμό του ελλείμματος του 2020, παρά την ύφεση και τον υψηλό πληθωρισμό! Έγκλημα! Στηριζόμενοι στην άγνοια του μέσου πολίτη περί τα οικονομικά! Τόσο δόλιοι, ανερμάτιστοι, αναξιόπιστοι και επικίνδυνοι!

      Άρα, είχε λόγο σοβαρό η ελληνική κυβέρνηση του κυρίου Κυρ. Μητσοτάκη που ψήφισε και ειδικό νόμο για το ακαταδίωκτο των υπεύθυνων για τη διαχείριση της πανδημίας, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις. 

    Τα αμερικανικά εργαστήρια βιολογικού πολέμου, που ανακάλυψε ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία και κατάγγειλε η Ρωσία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αρκούν σαν απόδειξη ότι η πανδημία είναι έργο της διεθνούς των αγορών, για τη δημιουργία μεγάλων ελλειμμάτων, όπως συμφέρει τις γαλλογερμανικές αγορές για τη συνέχιση της λεηλασίας της ευρωζώνης, για τη δική τους διάσωση, επειδή συνεχίζουν να κινδυνεύουν. Τον ίδιο στόχο έχουν και οι παρανοϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, με πρόσχημα τη δήθεν, τιμωρία της Ρωσίας! 

     Απόδειξη ποιοι κυβερνάνε την ΕΕ. Λόγος που η ευρωζώνη καταρρέει! Εσύ πιστεύεις ακόμα στην ιδέα της ενωμένης Ευρώπης; 

——————————————————————————–

  1. Πιο αναλυτικά στο προηγούμενο άρθρο μας: «Έξοδος από την εποπτεία; Ο εμπαιγμός «πάει σύννεφο», με νέο ολοκαύτωμα εν όψει».
  2. Οι δανειστές είναι οι χρεοκοπημένες γαλλογερμανικές αγορές, αφού από τις αγορές δανείζεται ο EFSF/ESM, για να δανείζει τα κράτη του νότου, με υφεσιακούς όρους, (μνημόνια, προαπαιτούμενα, μεταρρυθμίσεις κ.α.)  για τη δική τους διάσωση, καθώς συνεχίζουν να κινδυνεύουν. 
Πηγή: militaire.gr

από dromosanoixtos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια