26.087 φορές πιο ισχυρό "αέριο θερμοκηπίου" απ' το CO2, μπαίνει στις ανεμογεννήτριες για να μας "σώσει". Τι είναι;

Ο λόγος για ένα αέριο, που οι βιομηχανικές εταιρείες θεωρούν ότι είναι "ο τέλειος μονωτήρας" και ενώ απαγορεύεται σε πολλούς άλλους κατασκευαστικούς κλάδους, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ευρέως σε ανεμογεννήτριες, κυρίως σε ηλεκτρονικούς διακόπτες. Όταν υπάρχει λίγος χώρος για εργασία, όπως στο εσωτερικό των ανεμογεννητριών, το αέριο παρέχει εξαιρετική μόνωση, ενώ επιτρέπει επιπλέον χώρο για ζωτικά μηχανήματα και εξαρτήματα.

Ωστόσο, μόλις αυτή η ουσία διαρρεύσει στην ατμόσφαιρα, επειδή είναι ανθρωπογενούς κατασκευής δεν αναγνωρίζεται από τους φυσικούς αποδομητές. Το αποτέλεσμα; Χρειάζονται 3.200 χρόνια για να αποσυντεθεί ξανά και να γίνει αδρανές, σύμφωνα με το IPCC.

Είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες πόσο επικίνδυνη είναι η συγκεκριμένη ουσία. Ήδη από το 1997, το Πρωτόκολλο του Κιότο όριζε ότι οι εκπομπές της πρέπει να περιοριστούν. Αν και έχει καταργηθεί σταδιακά, εξακολουθεί να επιτρέπεται στον ηλεκτρονικούς διακόπτες και δεν υπάρχουν νομικοί περιορισμοί για τη χρήση σε αυτόν τον τομέα. Αντίθετα, η βιομηχανία δεσμεύτηκε εθελοντικά να μειώσει τη χρήση της, να τη χρησιμοποιήσει σε κλειστά συστήματα και να την ανακυκλώσει και να την εξουδετερώσει στο τέλος της πρακτικής χρήσης της. Η δέσμευση του 1998 όριζε επίσης ότι οι εταιρείες θα καταγράφουν και θα αναφέρουν πόση ποσότητα χρησιμοποιούν και ανακυκλώνουν.

Όμως στις ανεμογεννήτριες οι κατασκευαστές είναι αυτοί που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη ουσία κι από κει και μετά η τύχη της επαφίεται στην ευσυνειδησία όσων επιφορτίζονται με την ευθύνη ανακύκλωσης του βιομηχανικού αποβλήτου, δηλαδή του ιδιοκτήτη της αιολικής εγκατάστασης. Στην Ελλάδα αυτό το λέμε βεβαίως πως "έβαλαν το λύκο να φυλάγει τα πρόβατα" και κατόπιν αυτού δεν είναι καθόλου περίεργο που ...

οι μετρούμενες συγκεντρώσεις της συγκεκριμένης ουσίας στον αέρα της Ευρώπης είναι 50% μεγαλύτερες απ' αυτές που θα έπρεπε, με βάση τις ποσότητες που αναφέρει η βιομηχανία.

Πρωταθλητής, στη βιομηχανική ρύπανση της ατμόσφαιρας και με τη συγκεκριμένη ουσία, ποιος άλλος; Η "προστάτιδα του κλίματος" (τρομάρα της!) Γερμανία. Το επιχειρηματικό περιοδικό ARD Plusminus ρώτησε τους σημαντικότερους κατασκευαστές ανεμογεννητριών και οι Nordex και Vestas απάντησαν πως "αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εναλλακτική". 

Ακριβώς, "δεν υπάρχει εναλλακτική" ή όπως λέμε ΤΙΝΑ - There Is No Alternative, που έλεγε η Θάτσερ και δημιούργησε σχολή. Ασφαλώς και υπάρχει εναλλακτική, μόνο που κοστίζει περισσότερο! Αν τώρα κάνετε συσχετισμό της κερδοσκοπικής πρακτικής των κατασκευαστών ανεμογεννητριών με τα δισεκατομμύρια, που δίνονται αφειδώς στις μέρες μας για να μη χρεοκοπήσουν οι εταιρείες ενέργειας, εύκολα θα καταλήξετε στο συμπέρασμα πως η ροή των δισεκατομμυρίων προς εντελώς συγκεκριμένους αποδέκτες είναι αυτό που στην πραγματικότητα βρίσκεται πίσω απ' τις υστερικές κραυγές για τη δήθεν 'σωτηρία του πλανήτη" απ' το "επάρατο" CO2.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο"Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Για να μη μείνετε με την απορία, η ουσία για την οποία διαβάζετε είναι το SF6, το εξαφθοριούχο θείο. Μια φθηνή ουσία, με εξαιρετικές μονωτικές ιδιότητες, που δεν πειράζει αν κατά το IPCC είναι 26.087 φορές πιο ισχυρό απ' το CO2 ως "αέριο θερμοκηπίου". Αν είναι για να μας "σώσουν" οι ανεμογεννήτριες, χαλάλι ο πλανήτης! Αρκεί να μη θίξουμε τα κέρδη των υποκριτών, που κατά τα λοιπά τους ενοχλεί το αέριο που δίνει ζωή στον πλανήτη, το CO2.

(Με πληροφορίες από https://www.tagesschau.de/wirtschaft/technologie/erneuerbare-energien-windkraft-treibhausgas-sf6-101.html)


Πηγή: greeklignite.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια