Η μεγάλη κυβερνητική απάτη με τη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ηλεκτρισμού.

Ήρθε ο Αύγουστος και γκρέμισε τις αυταπάτες όσων έλεγαν "να, η κυβέρνηση κατάργησε τη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ηλεκτρισμού". Με τη νέα ρύθμιση της κυβέρνησης απλά "άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς", η ρήτρα αναπροσαρμογής άλλαξε όνομα και ενσωματώθηκε στην τιμή της κιλοβατώρας! Κατόπιν αυτού οι πάροχοι ανακοίνωσαν για τον Αύγουστο τιμές κιλοβατώρας που κυμαίνονται από 0,476 έως και το 1 ευρώ ανά κιλοβατώρα! Έργο των "αΧρήστων" κι αυτό, άλλο ένα καρφί στη διάλυση της κοινωνίας και στη διάλυση της χώρας.

Με τις τιμές αυτές είναι αδύνατο σε όλους να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε ηλεκτρισμό και θα πρέπει να γυρίσουμε στα χωριά και στην εποχή της γκαζόλαμπας, πριν η 100% δημόσια ΔΕΗ, αξιοποιώντας το λιγνίτη, το δικό μας μαύρο χρυσό, και τα νερά μας, φέρει το αγαθό του ηλεκτρισμού στις πιο απομακρυσμένες γωνιές της χώρας. 

Το είχε πει άλλωστε ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Ταμήλος το 2014, τότε που η κυβέρνηση ΣαμαροΒενιζέλων προσπαθούσε να πουλήσει τη "μικρή' ΔΕΗ: "Κοινωνικό αγαθό είναι μόνο το νερό, η ενέργεια δεν είναι κοινωνικό αγαθό, μπορείς να ζήσεις και χωρίς ενέργεια, μπορείς να πας σ' ένα χωριό και να ζήσεις με τη λάμπα, που ανάβαμε παλιά, δε χρειάζεται το ρεύμα να το έχεις πάντα"!

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο"Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Επειδή βεβαίως τον Ταμήλο τον χάσαμε νωρίς και δεν τον ξανακούσαμε από τότε, η τωρινή κυβέρνηση βάζει βαθιά το χέρι στις τσέπες μας κι απ' το δημόσιο χρήμα δίνει τρελά λεφτά στους παρόχους, προκειμένου να καλύψει με δημόσιο χρήμα τα 0,337 ευρώ ανά κιλοβατώρα απ' τις πιο πάνω εξωφρενικές τιμές.

Πάνω από έξι δισεκατομμύρια ευρώ δημόσιο χρήμα έχει δώσει απ' τον Οκτώβριο η κυβέρνηση στους παρόχους! Όμως με το τεράστιο αυτό ποσό δημοσίου χρήματος δεν έχει λύσει στο παραμικρό τις αιτίες που ακριβαίνουν το ρεύμα! Καθώς η αιτία δεν είναι τίποτ' άλλο απ' την ...

εξάρτηση της ηλεκτροπαραγωγής απ' το 100% εισαγόμενο φυσικό αέριο, τη στιγμή που δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να έχουμε 100% Ελληνικό φυσικό αέριο και πλέον παρακολουθούν απαθείς τα γεωτρύπανα των Τούρκων να κόβουν βόλτες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η κυβερνητική αθλιότητα φυσικά δεν έχει πάτο: την ίδια στιγμή που έκανε τη χώρα μέρος της διένεξης της Ρωσίας με την Ουκρανία, στέλνοντας όπλα στους Ουκρανούς, συνεχίζει με το δημόσιο χρήμα να επιδοτεί τους παρόχους για να χρησιμοποιούν Ρωσικό φυσικό αέριο στην ηλεκτροπαραγωγή, διασφαλίζοντας τη χρηματοδότηση της Ρωσικής εισβολής!

Και η αθλιότητα δεν τελειώνει εδώ: την 20η ημερολογιακή ημέρα κάθε μήνα οι πάροχοι θα ανακοινώνουν στις ιστοσελίδες τους πόσα θέλουν να μας αρπάξουν κι η κυβέρνηση θα ανακοινώνει πόσα θα τους δώσει. Πάντα από δημόσιο χρήμα! Χρειάζεται να σας πω ποια είναι η μόνη λύση, για να γλιτώσουμε απ' τα νύχια τους;

 

Πηγή: greeklignite.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια