Ο τερματισμός της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία τώρα είναι εξαιρετικά επικίνδυνος, λέει Πολωνός αξιωματούχος

Freepen.gr - Εάν η ρωσική ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία τελείωνε τώρα, αυτό θα σήμαινε «νομιμοποίηση της προσάρτησης ουκρανικών εδαφών», δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Βίτολντ Βασζικόφσκι σε συνέντευξή του στο Polskie Radio.

Σύμφωνα με τον Βασζικόφσκι, η έκκληση για τερματισμό της ουκρανικής σύγκρουσης είναι «τρελά επικίνδυνη», καθώς θα έδινε στη Ρωσία την ευκαιρία να ξεκουραστεί πριν η Μόσχα μπορέσει να επιτεθεί ξανά στην Ουκρανία. Εάν η ειδική επιχείρηση τελειώσει τώρα, θα σήμαινε αναγνώριση της εξουσίας της Μόσχας να παραβιάσει διεθνείς κανόνες και συμβάσεις, πρόσθεσε.

Ο πρώην υπουργός είπε επίσης πως η Μόσχα θα μπορούσε να επιτεθεί και σε πολωνικά εδάφη.

"Από την άποψη της Πολωνίας, αυτό είναι τρελά επικίνδυνο, γιατί εάν δώσουμε τη συγκατάθεσή μας [για το τέλος των εχθροπραξιών], η Ρωσία θα έχει το δικαίωμα να κάνει το ίδιο με τη Γεωργία και τη Λευκορωσία. Η Μόσχα μπορεί επίσης να μπει στον πειρασμό να καταλάβει το πολωνικό έδαφος. Αυτή είναι μια τρομερή ιδέα», κατέληξε.Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι οι πρωθυπουργοί της Πολωνίας και της Ουγγαρίας, Ματέους Μοραβιέτσκι και Βίκτορ Όρμπαν, είχαν τσακωθεί για διαφορές απόψεων σχετικά με τη ρωσική στρατιωτική ειδική επιχείρηση. Η δημοσιογράφος Amanda Coakley τόνισε ότι η Βαρσοβία έγινε ένας από τους βασικούς συμμάχους της Ουκρανίας, ενώ η Βουδαπέστη αποφάσισε να διατηρήσει καλές σχέσεις με τη Ρωσία.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια