Μ. Βρετανία: Επανάσταση για την ακρίβεια στο ρεύμα – Σταματούν να πληρώνουν οι πολίτες!

 


Κίνημα “δεν πληρώνω”  σε Αγγλία και Σκωτία για τους λογαριασμούς και μάλιστα περισσότεροι από 100.000 πολίτες έχουν υπογράψει online σχετική ανακοίνωση διαμαρτυρίας.

Ο λόγος της έντονης αντίδρασης είναι η αύξηση κατά 80% των λογαριασμών, αλλά και το γεγονός πως μία οικογένεια θα πληρώσει σε ρεύμα και φυσικό αέριο περισσότερο από 10% του ετήσιου προϋπολογισμού της!

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νάντιμ Ζαχάουι αναγνώρισε και αυτός ότι “οι ανακοινώσεις πλαφόν στις τιμές ενέργειας θα προκαλέσουν στρες και αγωνία σε πολλούς ανθρώπους, αλλά έρχεται η βοήθεια με εκπτώσεις 400 στερλινών στους λογαριασμούς ενέργειας για όλους, 650 στερλινών για τα ευάλωτα νοικοκυριά και 300 στερλινών για τους συνταξιούχους”.

H ενεργειακή κρίση στη Βρετανία απειλεί νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν εκτός από τον διψήφιο πληθωρισμό και τη μείωση  των εξόδων των καταναλωτών.

«Οι τιμές της ενέργειας το χειμώνα θα είναι υπερβολικά υψηλές», τόνισε το στέλεχος της Inspired Energy Plc, Nick Campbell, προσθέτοντας πως «πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρόκειται να βάλουν λουκέτο».

από primenews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια