ΚΙ ΑΛΛΟ ΗΛΕΚΤΡΟ-ΣΟΚ! ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ και (νέο) μόνιμο χαράτσι στους λογαριασμούς του ρεύματος...

 


Νέο τέλος θα πληρώνουν οι καταναλωτές στους λογαριασμούς ρεύματος, όπως είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.... 


Κατά την παρουσίαση των νέων επιδοτήσεων για τους Έλληνες καταναλωτές στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, που στην ουσία είναι… αυτοχρηματοδοτήσεις από τους ίδιους τους πολίτες, ο υπουργός Περιβάλλοντος  ανακοίνωσε κι έναν καινούριο φόρο τον οποίο λίγοι τον κατάλαβαν.

Όπως είπε θα υπάρξει μία «εισφορά» της τάξης του 0.01€/kWh που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι στις 1000 kWh του τετράμηνου ένα νοικοκυριό θα πληρώσει επιπλέον 10€!

Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι καταναλωτές θα πληρώνουν ένα λεπτό του ευρώ ανά κιλοβατώρα τον μήνα, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας αποθεματικός λογαριασμός που «προστατεύσει τους Έλληνες από μελλοντικές επώδυνες ενεργειακές κρίσεις».

«Δημιουργούμε από το Σεπτέμβριο, ένα μόνιμο μηχανισμό αντιστάθμισης κινδύνου, ο οποίος θα τροφοδοτείται από ένα νέο αποθεματικό λογαριασμό. Σε αυτόν θα κατευθύνεται μια εισφορά η οποία θα περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς ΥΚΩ και δεν θα ξεπερνά το 1 λεπτό/KWh για τους οικιακούς καταναλωτές. Με αυτό το εργαλείο αντιστάθμισης κινδύνου, θωρακίζουμε και προστατεύουμε τους Έλληνες από μελλοντικές επώδυνες ενεργειακές κρίσεις», ανέφερε ο κ. Σκρέκας.

από press

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια