Γερμανός συνταγματάρχης προσγειώνει το Κίεβο: Ακόμη και τα αμερικανικά MLRS δε θα βοηθήσουν τον ουκρανικό στρατό

Freepen.gr - Η δήλωση της διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας για την αντεπίθεση κοντά στη Χερσώνα δε βασίζεται σε γεγονότα, δήλωσε ο Γερμανός συνταγματάρχης Βόλφγκανγκ Ρίχτερ.

Παρά τις μεγάλες προμήθειες δυτικών όπλων στην Ουκρανία, το Κίεβο δεν είναι έτοιμο να εξαπολύσει μια μεγάλης κλίμακας επίθεση, είπε ο Γερμανός συνταγματάρχης.

«Το κύριο πρόβλημα του ουκρανικού στρατού είναι η έλλειψη πυρομαχικών για τα όπλα της σοβιετικής εποχής. Εν τω μεταξύ, τα ρωσικά στρατεύματα δημιουργούν το πυροβολικό τους τοπικά, σε σχετικά περιορισμένο χώρο και δημιουργούν υψηλή υπεροχή πυρός εκεί ενώ προχωρούν αργά προς τα εμπρός», είπε ο Βόλφγκανγκ Ρίχτερ.

Κατά τη γνώμη του, ακόμη και τα αμερικανικά συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης (MLRS) δε θα μπορέσουν να βοηθήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

«Η παραγωγή πυρομαχικών HIMARS MLRS, τα οποία οι Αμερικανοί προμήθευσαν και συνεχίζουν να προμηθεύουν στην Ουκρανία, φτάνει σταδιακά στα όρια της δικής της ικανότητας», είπε σε συνέντευξή του στο N-TV.

* πληροφορίες pravda.ru


από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια