Σόιμπλε: Απλά φορέστε …δεύτερο πουλόβερ για το κρύο!!! «Απλά να φορέσουν ένα πουλόβερ – ή και ένα δεύτερο πουλόβερ», συμβουλεύει τους Γερμανούς για να αντιμετωπίσουν το κρύο και την ακρίβεια ο πρώην πρόεδρος του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου και πρώην υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε… 

Χαρακτηρίζει «κακομαθημένη» τη γερμανική κοινωνία και υποστηρίζει ότι το κράτος πρέπει να βοηθήσει μόνο όσους έχουν πραγματική ανάγκη, είπε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της «BILD».

«Πολλοί Γερμανοί θα πρέπει να παγώσουν αυτόν τον χειμώνα», επισήμανε στον Β. Σόιμπλε ο δημοσιογράφος, για να πάρει την απάντηση: «Τότε απλά ας φορέσουν ένα πουλόβερ. Ή ίσως και ένα δεύτερο πουλόβερ. Δεν πρέπει να γκρινιάζουμε για αυτό, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι πολλά δεν είναι αυτονόητα», ούτε καν το ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο, όπως είπε, μπορεί κάποιες φορές να διακοπεί. «Για αυτό θα πρέπει να έχουμε πάντα στο σπίτι μερικά κεριά, σπίρτα και έναν φακό».

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία δήλωσε ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να τρομοκρατηθούμε από την απειλή για χρήση πυρηνικών. Αυτό είναι και η τέχνη του να μην κάνεις κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση» και πως «δεν θα ήθελα να είμαι καγκελάριος αυτή την εποχή και να φέρω το βάρος αυτής της απόφασης. Αλλά ένα είναι σαφές, αν υποχωρήσεις μία φορά, θα υποχωρείς πάντα. Και πάντα είχα στη ζωή μου καλά αποτελέσματα λέγοντας “Όχι, δεν θα με εκβιάσουν”». 

Ανέφερε ότι «πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτός ο πόλεμος είναι και δική μας υπόθεση».

Έκλεισε τη συνέντευξη λέγοντας ότι πάντα βρίσκει λόγους για να γελάσει διότι «το γέλιο είναι δωρεάν…».

από ΑΠΕ ΜΠΕ, μέσω imerodromos

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια