Αυξάνεται η τιμή ρεύματος στην Ελλάδα – Μειώνεται στην υπόλοιπη Ε.Ε. Πρωταθλήτρια στις τιμές ρεύματος προ επιδοτήσεων αναδεικνύεται η Ελλάδα σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία της Eurostat, καθώς εμφανίζεται να έχει την υψηλότερη τιμή της κιλοβατώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat η Ελλάδα για το πρώτο εξάμηνο του 2022 η Ελλάδα κατατάσσεται στην πρώτη θέση με μέση τιμή 0,3118 ευρώ/KWh. Στη δεύτερη θέση πίσω από την Ελλάδα βρίσκεται το Βέλγιο (0,2739 ευρώ/KWh) και ακολουθούν Ιταλία (0,2671 ευρώ/KWh), Ιρλανδία (0,2665  ευρώ/KWh), Ισπανία (0,2579 ευρώ/KWh), Δανία (0,2371 ευρώ/KWh).

Το παραπάνω στοιχείο επιβεβαιώνεται και με τις σημερινές ανακοινώσεις της ΡΑΕ. Σύμφωνα με αυτές το ηλεκτρικό ρεύμα στην Ελλάδα σε ότι αφορά την τιμή της μεγαβατώρας, φαίνεται να είναι το πιο ακριβό σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από την επόμενη χώρα. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μία μέρα πριν ανακοινωθούν και τα νέα τιμολόγια λιανικής για το Νοέμβρη.

Ενώ στην υπόλοιπή Ευρώπη, παρατηρείται μια πτωτική πορεία στις τάσεις των τιμών, στην Ελλάδα η τιμή αυξήθηκε σήμερα κατά 27,9%, με τη μεγαβατώρα να κοστίζει 274,85 ευρώ. Η μοναδική άλλη χώρα που σημειώνει άνοδο τιμής σήμερα είναι η Σουηδία με το ποσοστό να φτάνει μεν το 66,7%, αλλά την τιμή να κυμαίνεται στα 61,27 ευρώ.

από imerodromos

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια