Ενεργειακές προτεραιότητες μιας κυβέρνησης-υπηρέτη συμφερόντων, με τη συμπαράσταση της αντιπολίτευσης.

Η πρώτη ανάρτηση, με την οποία ξεκίνησε αυτό το ιστολόγιο το 2013, το έλεγε ξεκάθαρα: "Είναι πολλά τα λεφτά στην ηλεκτρική ενέργεια" κι αυτό τον τζίρο πολλοί θέλουν να τον λεηλατήσουν, καθώς αποτελεί ακλόνητη πεποίθησή τους πως αυτοί, και κανένας άλλος, έχουν το πιο μακρύ ... (κότερο, πού πήγε το μυαλό σας);

Χορό δισεκατομμυρίων ευρώ έχει στήσει η απερχόμενη κυβέρνηση, εξυπηρετώντας εντελώς συγκεκριμένα συμφέροντα των Γερμανών και των Αμερικανών μέσω "εθνικών" εργολάβων, πίσω απ' τους οποίους η κοινή γνώμη θεωρεί πως κρύβεται "μαύρο" πολιτικό χρήμα. Όπως ωστόσο είχε πει ο Σημίτης, τότε που ο Καραμανλής τον αποκαλούσε "αρχιερέα της διαπλοκής", "όποιος έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα". Κάπως έτσι δεν μάθαμε ποτέ πόσο νόμιμα ήταν τα χρήματα που βρέθηκαν στις λίστες Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν, Μπόργιανς, Λουξεμβούργου, Παναμά και δεν συμμαζεύεται. Και κάπως έτσι μας χρεοκόπησαν το 2010.

Η κυβέρνηση, με την άρον-άρον απολιγνιτοποίηση "για να ωφεληθούν και Γερμανικές εταιρείες", έχει καταστρέψει την ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας με ηλεκτρισμό και μας καλεί με διαφημίσεις να κάνουμε "εξοικονόμηση ρεύματος". Την ίδια στιγμή όμως αρνείται πεισματικά να εφαρμόσει εδώ και τώρα το μόνο μέτρο, που αφενός θα μπορούσε να έχει ΆΜΕΣΗ απόδοση σε εξοικονόμηση ηλεκτρισμού, αφετέρου θα έδινε δουλειά σε Έλληνες. Είναι σαφές πως τα συμφέροντα των Ελλήνων ΔΕΝ αποτελούν προτεραιότητα για τους απάτριδες της Πλατείας Συντάγματος.

Το μέτρο αυτό δεν είναι παρά η άμεση, κυριολεκτικά "εδώ και τώρα",  γενναία προώθηση των ...

ηλιακών θερμοσιφώνων, που είναι όλοι ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ κατασκευής και τις τελευταίες δεκαετίες έχουν μπει με μεγάλη επιτυχία σε σκεπές και ταράτσες, εξοικονομώντας τεράστιες ποσότητες ηλεκτρισμού. Μιλώντας ο Πινόκιο του Υπουργείου Ενέργειαςστις 14/11/2022 σε ραδιόφωνο, το διέπραξε ακόμα μια φορά: "Μελετούμε και θα προδημοσιευτεί ο οδηγός καταρχήν για ένα πρόγραμμα το οποίο αφορά τους ηλιακούς θερμοσίφωνες. Θεωρούμε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2023 θα είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε μια πλατφόρμα και θα έχει βελτιωθεί και οι καιρικές συνθήκες, γιατί η Άνοιξη και μετά είναι η περίοδος όπου γίνονται τέτοιες εργασίες, οικοδομικές εργασίες."

Έτσι ακριβώς! Η προτεραιότητά τους ήταν να αλλάξουμε ηλεκτρικές συσκευές, ώστε να γίνει τζίρος με δημόσιο χρήμα σε 100% εισαγωγικές επιχειρήσεις. Ενώ τους ηλιακούς θερμοσίφωνες τους πάνε από αναβολή σε αναβολή, καθώς μόλις πρόσφατα είχαν πει πως η πλατφόρμα θ' ανοίξει εντός του 2022. Εντελώς ακατανόητη η καθυστέρηση για ένα πρόγραμμα που όχι μόνο θα έπρεπε να είναι μονίμως ανοικτό, αλλά δεν είναι απαραίτητο να περιορίζεται σε επιδότηση για περιορισμένο αριθμό δικαιούχων, θα μπορούσε να προβλέπει φοροαπαλλαγή για όσους δεν θα πάρουν επιδότηση.

Το πιο γελοίο της υπόθεσης είναι πως ο νέος Ταμήλος της ΝΔ, που βεβαίως σύντομα θα έχει την πολιτική τύχη του παλιού, απ' τις αρχές ακόμα του 2022 και πριν την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία έδινε τη βαθυστόχαστη συμβουλή "δεν ξεχνάμε ανοικτό το θερμοσίφωνα, δεν αφήνουμε ακόμα κι ένα φως ανοικτό". Μα, ακριβώς για να μην ξεχνάμε το θερμοσίφωνα ανοικτό πρέπει να βάλουμε ηλιακό, που δεν χρειάζεται καν να συνδεθεί στο ρεύμα! Και ανίκανοι να δώσουν δουλειές στους Έλληνες και ανίκανοι να εξοικονομήσουν ηλεκτρισμό και επικίνδυνοι για την ασφάλεια ηλεκτροδότησης!

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο"Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Και μην τολμήσει κανείς να πει πως "δεν υπάρχουν λεφτά για επιδοτήσεις": πάνω από 10 δισεκατομμύρια ευρώ μας είπε η ίδια η κυβέρνηση πως θα δώσει στους "παρόχους" μέχρι τέλος του 2022, ενώ, επιπλέον, στο 10μηνο 2022 τα έσοδα του δημοσίου από φόρους ήταν αυξημένα έναντι του στόχου κατά 5,1 δισεκατομμύρια! Επιπλέον φόροι που όλοι μας πληρώσαμε, λες και λίγα έχουμε πληρώσει απ' το 2010.

Φυσικά όλα αυτά που κάνει η κυβέρνηση στην ενέργεια τα κάνει με την αγαστή συμπαράσταση της αντιπολίτευσης, καθώς τους ενώνει η δουλοπρεπής πίστη στο πολιτικό κατασκεύασμα της δήθεν "κλιματικής κρίσης". Κι ενώ η κυβέρνηση -και στο ενεργειακό- είναι στην κυριολεξία "sitting duck" (εύκολος στόχος), όπως λένε οι Αγγλοσάξονες, κι η αντιπολίτευση θα μπορούσε καθημερινά να τη χτυπά κάτω σαν χταπόδι, είδατε εσείς κάποιον να μιλά για το ενεργειακό και τους ηλιακούς θερμοσίφωνες;

ΥΓ: Όπως είχα γράψει το Πάσχα, το ιστολόγιο είναι πια στην τελευταία του χρονιά. Όλα όσα έγραψα αυτά τα 8+ χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό!

 

Πηγή: greeklignite.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια