Σοκ στην Ρόδο. Η οικιακή βοηθός σκότωνε ηλικιωμένους. Ομολόγησε άλλες τρεις δολοφονίες

 medlabnews.gr 

Για άλλες τρεις δολοφονίες, ηλικιωμένων που φρόντιζε τα τελευταία χρόνια, είπε στους αστυνομικούς που την ανέκριναν ότι διέπραξε η 45χρονη από τη Ρόδο που σήμερα το πρωί έπνιξε με μαξιλάρι 75χρονη γυναίκα στις Καλυθιές, η οποία την είχε προσλάβει για να την προσέχει.

Ανάστατη είναι η μικρή κοινωνία στο χωριό από την είδηση της στυγερής δολοφονίας της 75χρονης κατάκοιτης γυναίκας από την 45χρονη δράστιδα, η οποία σύμφωνα με τη rodiaki.gr, τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση στις 8:10 το πρωί και ζήτησε από την αστυνομία να πάει στο σπίτι, λέγοντας: «Ελάτε, την έπνιξα».

Συγκλονισμένος είναι ο πρόεδρος της κοινότητας Καλυθιών, Παναγιώτης Αντωνάς, ο οποίος, αναφέρει ότι «η γυναίκα απ’ ό,τι έχω μάθει ήταν περίπου έναν μήνα με την ηλικιωμένη». Και προσθέτει ότι «έβλεπε κι άλλες δύο κυρίες που αδυνατούσαν αλλά δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν την γνώριζα προσωπικά, απλά την ήξερα που κυκλοφορούσε στο χωριό. Δεν είχε επαφές με κόσμο, ήταν συνέχεια απασχολημένη».

Μας αναφέρει ότι ήξερε καλά την ηλικιωμένη που δολοφονήθηκε: «Ζούσε μόνη της, ο σύζυγός της έχει πεθάνει εδώ και μερικά χρόνια και έχει και ένα παιδί το οποίο είναι στο ίδρυμα στη Λέρο με χρόνια ψυχολογικά προβλήματα. Έχει μόνο τον ανιψιό της, που ο πατέρας του ήταν αδερφός με τον σύζυγο που πλέον έχει πεθάνει».

Η ίδια ομολόγησε επίσης, ότι είχε επιχειρήσει να δολοφονήσει και το παιδί της,όταν αυτό ήταν στη νηπιακή ηλικία.

Πάντως, οι αρχές αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη όσα έχει καταθέσει έως τώρα η οικιακή βοηθός που ομολόγησε ότι δολοφόνησε την 75χρονη κατάκοιτη στο σπίτι της άτυχης γυναίκας στις Καλυθιές, αλλά και άλλους τρεις ηλικιωμένους σε Ρόδο και Λέρο από το 2011. Κι αυτό γιατί η 45χρονη, πάσχει από ψυχικό νόσημα και μάλιστα είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε κρατικό ίδρυμα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η περίπτωσή της.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της 45χρονης πρόκειται για τρεις περιπτώσεις ηλικιωμένων γυναικών, ο θάνατος των οποίων δηλώθηκε ως αιφνίδιος. Τους ανθρώπους αυτούς φρόντιζε η 45χρονη η οποία και ισχυρίζεται ότι ευθύνεται για το θάνατο τους.

Συγκεκριμένα, η συλληφθείσα αναφέρθηκε στη δολοφονία μίας γυναίκας που φρόντιζε το 2011 στη Λέρο και σε άλλες δύο ηλικιωμένες που πρόσεχε το τρέχον έτος στο νησί μας. Η μία εξ αυτών των γυναικών απεβίωσε τον Ιανουάριο του 2022 και διέμενε στην πόλη της Ρόδου και η δεύτερη τον Μάρτιο του 2022 και διέμενε στο Φαληράκι. Εξεταζόμενη από τους αστυνομικούς η 45χρονη φέρεται να έδωσε αρκετές λεπτομέρειες αναφορικά με τον τρόπο τέλεσης των εγκλημάτων αυτών.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά την περίπτωση της Λέρου, η ηλικιωμένη είχε διαβήτη και η 45χρονη φέρεται όπως δηλώνει, να της έδωσε ποσότητα ζάχαρης ή μέλι με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η υγεία της και τελικά να πεθάνει την επόμενη ημέρα. Αναφορικά με τις περιπτώσεις της Ρόδου στη πρώτη ηλικιωμένη, δηλώνει ότι της χορήγησε φάρμακα με μία σύριγγα και στη δεύτερη ότι την ξυλοκόπησε άγρια.

Η ίδια επίσης φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς, ότι πριν από είκοσι χρόνια, αποπειράθηκε να πνίξει το τότε, ενός έτους παιδί της! Αμέσως μετά το περιστατικό αυτό η 45χρονη είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, ενώ ακολούθησαν και άλλοι εγκλεισμοί της.

Σε κάθε περίπτωση, ο αρμόδιος εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου, στα χέρια του οποίου θα σταλεί αύριο το πρωί η δικογραφία, αναμένεται να αποφασίσει πως θα εξελιχθούν οι έρευνες αυτές, για να επιβεβαιωθεί αν η 45χρονη λέει αλήθεια για τα όσα φέρεται να έχει καταθέσει.

Συνήγορος υπέράσπισης της 45χρονης,ανέλαβε ο γνωστός δικηγόρος κος Στέλιος Αλεξανδρής.

από MEDLABNEWS.GR

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια