Παιδίατροι: Ζητούν καθολική εφαρμογή της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους


Με ανησυχία παρακολουθεί την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην χώρα μας και τις νέες μεταλλάξεις της Όμικρον, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων και προτείνει την επαναφορά μέτρων προστασίας όπως η καθολική χρήση μάσκας σε εσωτερικους χώρους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Παιδιάτρων, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Λοιμώξεων (ECDC), εκτιμά ότι η παραλλαγή BQ.1 (σ.σ. που εξαπλώνεται και στη χώρα μας) θα έχει μολύνει το 80% του πληθυσμού της Ευρώπης μέχρι τον Φεβρουάριο, ενώ εκτιμά ότι θα έχουμε άνοδο των κρουσμάτων κορονοϊού τις επόμενες εβδομάδες.

Το ECDC μάλιστα, όπως αναφέρουν οι παιδίατροι, χαρακτηρίζει την μετάλλαξη BQ.1, συμπεριλαμβανομένων των υποκατηγοριών της, ως “ιδιαίτερα σημαντική”. Ήδη η BQ.1.1 έχει εντοπιστεί σε 29 χώρες όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. 

Μάλιστα, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, το μεταλλαγμένο στέλεχος BQ.1 μπορεί να διαφεύγει της ανοσίας, προκαλώντας συχνές επαναμολύνσεις.

Έτσι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, με επιστολή της στον υπουργό Υγείας προτείνει την επαναφορά της μάσκας στους κλειστούς χώρους, και συγκεκριμένα:

  • Την καθολική εφαρμογή προστατευτικής μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους
  • Την χρήση συσκευών καθαρισμού αέρα σε όλες τις τάξεις όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων
  • Το άνοιγμα της αναμνηστικής δόσης εμβολιασμού έναντι του Covid για όλα τα παιδιά και τους εφήβους 5 - 17 ετών

Σύμφωνα με τους γιατρούς, έρχονται χαμηλές θερμοκρασίες και σχεδόν το σύνολο των δραστηριοτήτων μεταφέρεται σε κλειστούς χώρους. Επίσης, έχει μεσολαβήσει σημαντικό χρονικό διάστημα από την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού έναντι του Covid παιδιών και εφήβων και υπάρχει πλέον αυξημένη νοσηρότητα, τόσο του ιού της γρίπης αλλά και άλλων αναπνευστικών ιών με αποτέλεσμα την αύξηση της προσέλευσης παιδιατρικών ασθενών στις εφημερίες των νοσοκομείων.

https://www.iatropedia.gr/


από zeidoron.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια