Ο ρωσικός στρατός πρόκειται να αυξήσει τον αριθμό των στρατιωτών σε 1,5 εκατομμύριο, να δημιουργήσει 24 νέες μεραρχίες

Mikhail Kuravlev, Sputnik, Kremlin Pool / ΑΡ
Freepen.gr -  Οι ρωσικές δυνάμεις ετοιμάζονται να αυξήσουν τον αριθμό των στρατιωτών στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας κατά 30%, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό στο 1,5 εκατομμύριο, σύμφωνα με την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών και μια δεξαμενή σκέψης με έδρα την Ουάσιγκτον.

Τα νέα έρχονται καθώς η στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας φαίνεται έτοιμη να πραγματοποιήσει σαρωτικές στρατιωτικές μεταρρυθμίσεις φέτος. Η τεράστια αύξηση των στρατιωτών θα είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία 24 νέων μεραρχιών, με την είδηση ​​να έρχεται την ίδια στιγμή που οι χώρες του ΝΑΤΟ σηματοδοτούν ότι είναι όλο και πιο πιθανό να στείλουν κύρια άρματα μάχης και άλλα προηγμένα όπλα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Ο Oleksiy Hromov, εκπρόσωπος της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR), δήλωσε την Πέμπτη πως ο ρωσικός στρατός σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των ανδρών από 1,35 εκατομμύρια τον Σεπτέμβριο σε 1,5 εκατομμύρια.

«Για να εκπληρώσει τα κατοχικά της σχέδια, η ρωσική διοίκηση ανακοίνωσε εκτεταμένα μέτρα για τη μεταρρύθμιση των ενόπλων δυνάμεών της. Πάνω από όλα, αυξάνει τον συνολικό αριθμό των στρατιωτών σε 1,5 εκατομμύριο και δημιουργεί 24 νέες μεραρχίες», είπε ο Χρόμοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Κρεμλίνο προετοιμάζεται για έναν πόλεμο που θα μπορούσε να συνεχιστεί για χρόνια και τώρα συμμετέχει ενεργά στην προετοιμασία στρατιωτικών επιχειρήσεων μεγάλης κλίμακας.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια