Ούτε οβίδα δεν στέλνει ο Βραζιλιάνος Λούλα στην Ουκρανία: Δε θα προκαλέσουμε τους Ρώσους

κυβέρνηση της Βραζιλίας
Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα απέρριψε την προσφορά πώλησης πυρομαχικών αρμάτων μάχης στη Γερμανία για χρήση στην Ουκρανία, ανέφερε την Παρασκευή η βραζιλιάνικη εφημερίδα Folha de Sao Paulo. Έντονος επικριτής της πολιτικής της Δύσης απέναντι στην Ουκρανία, ο Λούλα έχει προσπαθήσει να παραμείνει ουδέτερος στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος φέρεται να απέρριψε το αίτημα σε συνάντηση με τους αρχηγούς άμυνας της Βραζιλίας και τον υπουργό Άμυνας Jose Mucio την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, ο απολυμένος διοικητής του στρατού Χούλιο Σέζαρ ντε Αρούντα είπε στον Λούλα ότι η Γερμανία επιθυμούσε να αγοράσει οβίδες αξίας μόλις 5 εκατομμυρίων δολαρίων για τα άρματα μάχης Leopard 1.

Ο Λούλα φέρεται να σκέφτηκε να ζητήσει από το Βερολίνο να εγγυηθεί πως δεν θα στείλει τα πυρομαχικά στην Ουκρανία, αλλά τελικά απέρριψε την προσφορά, «με το επιχείρημα ότι δεν άξιζε να προκαλέσει τους Ρώσους», όπως το έθεσε η Folha de Sao Paulo.

Όπως και ο δεξιός προκάτοχός του, ο αριστερός Λούλα έχει λάβει ουδέτερη θέση για τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Ενώ η κυβέρνηση του Ζαΐρ Μπολσονάρου καταδίκασε επισήμως τη Μόσχα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για τη στρατιωτική της επιχείρηση, κανένας από τους δύο πρόεδρος δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία και ο καθένας έχει κατηγορήσει εν μέρει τον Ουκρανό Πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκι για το ξέσπασμα των εχθροπραξιών.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια