Η Ρουμανία εγκαθιστά παράκτιους αντιπλοϊκούς πυραύλους στις ακτές του Εύξεινου Πόντου

Freepen.gr - Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης ενισχύουν σταθερά την αμυντική τους ετοιμότητα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Για τις δυτικές αμυντικές εταιρίες, αυτό σημαίνει μια συνεχιζόμενη πληθώρα συμβάσεων ακόμη και πέρα ​​από τα αιτήματα όπλων και τις παραδόσεις που αποστέλλονται απευθείας στο Κίεβο.

Την Παρασκευή ανακοινώθηκε μια νέα συμφωνία της Raytheon με τη Ρουμανία-μέλος του ΝΑΤΟ, αξίας άνω  των 208 εκατομμυρίων δολαρίων. «Η Raytheon Missiles & Defense [of] Tucson, Αριζόνα, έλαβε σύμβαση σταθερής τιμής 208.736.138 δολαρίων για το σύστημα παράκτιας άμυνας των πυραύλων Naval Strike  για τη Δημοκρατία της Ρουμανίας», ανέφερε ένα δελτίο τύπου της Raytheon.

Η Ρουμανία θα χρησιμοποιήσει τους αντιπλοϊκούς πυραύλους που κατασκευάζει η Raytheon για να βοηθήσει στην υπεράσπιση της ακτογραμμής της στη Μαύρη Θάλασσα - όπου ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας περιπολεί συχνά, και τώρα εκτελεί πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας.

Το βεληνεκές του συστήματος παράκτιας άμυνας Naval Strike Missile υπολογίζεται συνήθως σε πάνω από 100 ναυτικά μίλια και αναπτύχθηκε για πρώτη φορά για χρήση από το Βασιλικό Ναυτικό της Νορβηγίας.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια