Ρωσικά μαχητικά-βομβαρδιστικά SU-34 στη Λευκορωσία φορτωμένα με πυραύλους κρουζ KH-35

Freepen.gr - Τα ρωσικά μαχητικά βομβαρδιστικά Su-34 που αναπτύχθηκαν στη Λευκορωσία για κοινές αεροπορικές ασκήσεις εντοπίστηκαν οπλισμένα με πυραύλους κρουζ Kh-35U σε πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας στις 19 Ιανουαρίου.

Η Λευκορωσία και η Ρωσία ξεκίνησαν μια σειρά κοινών στρατιωτικών ασκήσεων στις 16 Ιανουαρίου. Οι αεροπορικές ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν μέχρι την 1η Φεβρουαρίου χρησιμοποιώντας όλα τα στρατιωτικά αεροδρόμια της Λευκορωσίας.

Το Kh-35U, το οποίο είναι η τελευταία έκδοση του υποηχητικού πυραύλου κρουζ Kh-35, αναπτύχθηκε από την Tactical Missiles Corporation της Ρωσίας. Ενώ η αρχική έκδοση ήταν απλώς ένας πύραυλος κατά πλοίων, στη νέα έκδοση προστέθηκε μια ικανότητα επίθεσης ξηράς. Αυτό εξηγεί γιατί ο πύραυλος στάλθηκε στις κοινές ασκήσεις στη Λευκορωσία.

Ο πύραυλος κρουζ κατευθύνεται προς τον στόχο του χρησιμοποιώντας ένα σύστημα αδρανειακής πλοήγησης με τη βοήθεια του GLONASS. Για τερματική καθοδήγηση, ο πύραυλος είναι εξοπλισμένος με ενεργό ραντάρ.

Ο πύραυλος έχει μέγιστο βεληνεκές 260 χιλιόμετρα με ταχύτητα όχι μεγαλύτερη από 0,85 Mach. Μπορεί να πετάξει έως και τέσσερα μέτρα πριν χτυπήσει τον στόχο του. Η αεροπορική έκδοση είναι οπλισμένη με μια κεφαλή γόμωσης 550 κιλών υψηλού εκρηκτικού κατακερματισμού. 

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια