Τουλάχιστον 30 χιλιάδες κτίρια υπέστησαν ζημιές σε μεγάλους σεισμούς στην Τουρκία

Υasin ΑΚGUL / ΑFΡ
Freepen.gr - Το Turkish Catastrophe Insurance Pool (DASK), ένα κυβερνητικό ίδρυμα, δήλωσε πως έχει λάβει περισσότερες από 30.000 αναφορές για κατεστραμμένα κτίρια στην Τουρκία μετά τους ισχυρούς σεισμούς της Δευτέρας, μετέδωσε την Παρασκευή το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Selva Eren, γενικός διευθυντής της κρατικής τουρκικής αντασφαλιστικής εταιρείας Turk Reasurans AS καθώς και της DASK, δήλωσε την Παρασκευή στο Anadolu ότι είχαν λάβει περισσότερες από 30.000 αναφορές για κατεστραμμένα κτίρια τις πρώτες τέσσερις ημέρες μετά τους σεισμούς, προσθέτοντας πως ο πραγματικός αριθμός των ζημιών σε πολυκατοικίες εκτιμάται πως θα είναι υψηλότερες όταν ληφθούν υπόψη οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν έχουν ασφάλιση DASK.

Ο Έρεν είπε ότι έχουν αρχίσει να αναθέτουν σε εμπειρογνώμονες την εκτίμηση ζημιών στις περιοχές που επλήγησαν από τους σεισμούς.

Πρόσθεσε πως έχουν τη δυνατότητα να αποζημιώσουν τις ζημιές από τους σεισμούς της Δευτέρας με δυνατότητα πληρωμής 117 δισεκατομμυρίων TL (6,2 δισεκατομμύρια δολάρια) συνολικά, συμπεριλαμβανομένων κεφαλαίων για τους σεισμούς 23 δισεκατομμυρίων TL (1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων) και του «σημαντικού ποσού αντασφαλιστικής προστασίας».

Ο Έρεν είπε επίσης ότι πλήρωσαν την πρώτη τους αξίωση για ζημιές λιγότερο από 24 ώρες μετά τον σεισμό και συνεχίζουν να διευθετούν γρήγορα άλλες αξιώσεις.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια