"Τα παίζει όλα για όλα" ο Πούτιν! 500.000 Ρώσοι έφεδροι έτοιμοι για επίθεση

Η αποστολή χιλιάδων ανεκπαίδευτων ανδρών για να πολεμήσουν ενάντια στα σκληραγωγημένα από τη μάχη ουκρανικά στρατεύματα θα μπορούσε να τους οδηγήσει σε ένα είδος σφαγής


Με εκατοντάδες χιλιάδες έφεδρους Ρώσους που αναμένεται να συμμετάσχουν στη μεγάλη επίθεση του Ρώσου δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν, αυτή η αναδυόμενη τάση θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντική απειλή για το Κρεμλίνο, έγραψε στη στήλη του τον Φεβρουάριο ο συντάκτης τ του Atlantic Council, Peter Dickinson . . 14.. όπως αναφέρει η english.nv.ua.

Ο Dickinson είπε ότι η εμπειρία της ίδιας της Ρωσίας το 1917 είναι μια υπενθύμιση των απρόβλεπτων συνεπειών που μπορεί να ακολουθήσουν όταν ένας στρατός σε καιρό πολέμου σταματήσει να λαμβάνει εντολές.

Είπε ότι ένας από τους βασικούς λόγους πίσω από την απότομη πρόσφατη αύξηση των απωλειών είναι η αυξανόμενη εξάρτηση της Ρωσίας από κινητοποιημένο προσωπικό με περιορισμένη στρατιωτική εκπαίδευση.

Πολλοί έφεδροι Ρώσοι φαίνεται να είναι λιγότερο από ενθουσιασμένοι με τον νέο τους ρόλο ως τα στρατεύματα-σοκ της παραπαίουσας εισβολής του Πούτιν, είπε.

«Τα τρέχοντα ποσοστά απωλειών αποτελούν ένδειξη, πως η επερχόμενη επίθεση θα μπορούσε να οδηγήσει σε άνευ προηγουμένου απώλεια ζωών και να πυροδοτήσει πλήρη κατάρρευση του ηθικού μεταξύ των ήδη αποθαρρυμένων κινητοποιημένων στρατευμάτων της Ρωσίας», είπε ο Ντίκινσον.

«Αυτό θα δυσκόλευε πολύ τον ρωσικό στρατό στην Ουκρανία, ο οποίος θα βρισκόταν αντιμέτωπος με μια κατάρρευση της πειθαρχίας που τον διακρίνει και που θα περιόριζε σοβαρά την ικανότητά του να διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις. Ούτε υπάρχει καμία εγγύηση ότι τα προβλήματα θα σταματήσουν εκεί».

Ο Ντίκινσον είπε ότι ο Πούτιν είναι πλέον απελπισμένος να αποδείξει ότι η εισβολή του έχει επιστρέψει σε τροχιά και φέρεται να έχει συγκεντρώσει τεράστια αποθέματα για μια νέα ώθηση να συντρίψει την άμυνα της Ουκρανίας. Αυτή είναι μια δοκιμασμένη ρωσική τακτική, αλλά εγκυμονεί επίσης σημαντικούς κινδύνους.

«Η αποστολή χιλιάδων ανεκπαίδευτων ανδρών για να πολεμήσουν ενάντια στα σκληραγωγημένα από τη μάχη και με υψηλά κίνητρα ουκρανικά στρατεύματα θα μπορούσε να τους οδηγήσει σε ένα είδος σφαγής», είπε ο ειδικός.

«Εάν συμβεί αυτό, οι επιπτώσεις πιθανότατα θα αντηχούν σε ολόκληρη τη Ρωσία και θα αποσταθεροποιήσουν ολόκληρο το καθεστώς. Ο Πούτιν μπορεί τότε να ανακαλύψει ότι η σωτηρία της εισβολής του είναι το λιγότερο από τις ανησυχίες του».

Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Andriy Yusov δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι τα ρωσικά στρατεύματα υφίστανται επί του παρόντος τις μεγαλύτερες απώλειες από την αρχή της πλήρους κλίμακας εισβολής τους στην Ουκρανία .

Οι ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών ανέφεραν επίσης ότι οι Ρώσοι επιτέθηκαν στο Μπαχμούτ και στο Βουλεντάρ στην περιφέρεια του Ντονέτσκ για να καθυστερήσουν την αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Άμυνας της Ουκρανίας, Hanna Malyar, μόνο ένα εκπαιδευτικό κέντρο στην περιφέρεια Rostov της Ρωσίας στέλνει περίπου 500 έφεδρους στρατιώτες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας κάθε εβδομάδα, οι περισσότεροι από τους οποίους εκπαιδεύονται από δύο έως τρεις εβδομάδες.

Ταυτόχρονα, όσοι δεν θέλουν να γίνουν κανονιοτροφές, βλάπτουν εσκεμμένα τον στρατιωτικό εξοπλισμό.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

από STERGIOG

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια