Η Ρωσία προειδοποιεί το Ισραήλ να μην στείλει όπλα στην Ουκρανία

Freepen.gr - Η Ρωσία προειδοποίησε το Ισραήλ την Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, για τυχόν παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία, αφού ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι θα «εξετάσει αυτό το θέμα».

«Όταν πρόκειται για παραδόσεις όπλων (στην Ουκρανία), δεν ταξινομούμε τις χώρες σύμφωνα με τη γεωγραφία. Όλες οι χώρες που παραδίδουν όπλα πρέπει να κατανοήσουν πως θα θεωρήσουμε (αυτά τα όπλα) ως νόμιμους στόχους για τις ένοπλες δυνάμεις μας», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σχετικά με το ενδεχόμενο παραδόσεων από το Ισραήλ.

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε την Τετάρτη ότι η χώρα του εξετάζει το ενδεχόμενο παροχής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, ενώ δήλωσε επίσης την προθυμία του να μεσολαβήσει στη σύγκρουση μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.

Μέχρι τώρα, ο Νετανιάχου απέφευγε να πάρει σταθερή θέση στο πλευρό της Ουκρανίας, προσπαθώντας να κατευνάσει τη Ρωσία, η οποία ελέγχει τον εναέριο χώρο της Συρίας και συνήθως παρακολουθεί τις κρατικές επιχειρήσεις του Ισραήλ κατά του Ιράν στο συριακό έδαφος.

Επιβεβαίωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν μεταφέρει στην Ουκρανία πυρομαχικά πυροβολικού που είχαν προηγουμένως αποθηκευτεί στο Ισραήλ και υποστήριξε ότι το ισραηλινό κράτος ενεργούσε για να εμποδίσει την παραγωγή όπλων για τη Ρωσία στο Ιράν.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια