Γερμανοί και Αυστριακοί διασώστες σταμάτησαν τις επιχειρήσεις στην Τουρκία για τη δική τους ασφάλεια

Freepen.gr - Ενώ ο αριθμός των νεκρών ως αποτέλεσμα του σεισμού στην Τουρκία έχει ήδη ξεπεράσει τις 31 χιλιάδες και οι εργασίες για τη διάσωση ανθρώπων που επέζησαν από θαύμα κάτω από τα ερείπια συνεχίζονται, τα συνεργεία διάσωσης από την Αυστρία και τη Γερμανία αποφάσισαν να αναστείλουν τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για λόγους ασφαλείας.

Περιπτώσεις λεηλασιών, καθώς και συγκρούσεις εγκληματικών ομάδων έχουν γίνει συχνότερες στις περιοχές που υπέστησαν μεγάλες ζημιές από την καταστροφή, οι οποίες επίσης δεν ήταν οι πιο ευημερούσες πριν από τον σεισμό. Υπάρχουν προβλήματα με την πρόσβαση των θυμάτων σε τρόφιμα και ανθρωπιστικές προμήθειες.

Αν και δεν υπήρξαν επιθέσεις στις διεθνείς ομάδες διάσωσης, η απειλή έκανε ορισμένους διασώστες να σκεφτούν πρώτα απ 'όλα τη δική τους ασφάλεια.

«Υπάρχει αυξανόμενη επιθετικότητα μεταξύ φατριών στην Τουρκία. Οι πιθανότητες να σωθεί μια ζωή δεν έχουν καμία λογική σχέση με τον κίνδυνο ασφάλειας», ανέφεραν οι Αυστριακές Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Γερμανός Καγκελάριος Scholz ενημέρωσε επίσης το κοινό πως το γερμανικό προσωπικό υπηρεσίας δεν θα επιστρέψει στα καθήκοντά του έως ότου εξασφαλιστεί η ασφάλειά του. Ταυτόχρονα είναι όλοι έτοιμοι να μεταβούν στο σημείο εάν υπάρχουν στοιχεία για την εύρεση νέων επιζώντων.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια