Από πρόθεση μαζική δολοφονία των πολιτικών σε βάρος 57 συμπατριωτών μας. Θα τιμωρηθεί ποτέ κανείς;

Όσα τραβούμε, απ' τους πολιτικούς τα τραβούμε. Αν δεν στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις μαριονέτες των δανειστών, τους υπηρέτες των ντόπιων ολιγαρχών, αυτούς που διαρκώς λεηλατούν το δημόσιο χρήμα και τελικά δεν υπάρχουν χρήματα για παιδεία, υγεία, υποδομές, η χώρα δεν έχει σωτηρία.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει καθόλου πως στις 15/2/2023 η Κομισιόν παρέπεμψε την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, επειδή "μέχρι τις 16/6/2015δεν είχε καταφέρει να εξασφαλίσει τη σύναψη συμβατικής συμφωνίας μεταξύ της εθνικής αρμόδιας αρχής και του διαχειριστή σιδηροδρομικής υποδομής, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη διαφάνεια των επικείμενων έργων στο δίκτυο σιδηροδρομικής υποδομής. Η συμφωνία αυτή θα πρέπει να περιέχει ουσιαστικές διατάξεις, όπως αναφορικά με το ύψος των κονδυλίων που διατίθενται για τις υπηρεσίες υποδομής, καθώς και στόχους επιδόσεων προσανατολισμένους στους χρήστες (για παράδειγμα, ταχύτητα γραμμής, ικανοποίηση πελατών ή προστασία του περιβάλλοντος)". 

Είναι προφανές πως την ευθύνη για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών είχαν οι κυβερνήσεις μέχρι τον Ιανουάριο 2015, δηλαδή οι κυβερνήσεις Σημίτη-Καραμανλή-Παπανδρέου-Σαμαρά. Ωστόσο κι οι επόμενες κυβερνήσεις, Τσίπρα-Μητσοτάκη, δεν έκαναν κάτι καλύτερο για τα τρένα κι όλοι αυτοί που βλέπουμε στην εικόνα σε ένα οποιοδήποτε ευνομούμενο κράτος θα περίμεναν κλήση για παροχή εξηγήσεων, ενώ κάποιοι απ' αυτούς είναι απολύτως βέβαιο πως έχουν θέση στη φυλακή, ως ηθικοί αυτουργοί στη δολοφονία 57 συνανθρώπων μας. Το ποιοι θα είναι αυτοί είναι δουλειά των θεσμών να το βρουν, αλλά η προϊστορία τους μας κάνει πολύ σκεπτικιστές.

Στην κυβέρνηση Σαμαρά βλέπουμε τον Ιούνιο 2013 για πρώτη φορά να υπουργοποιείται ο τωρινός πρωθυπουργός, αλλά είναι βέβαιο πως δεν θα ξέρει κάτι για τα τρένα, αφού μας διαβεβαίωσε με κάθε επισημότητα πως δεν ήξερε τίποτα ούτε για τις υποκλοπές, κι ας είχε βάλει απ' την πρώτη στιγμή την ΕΥΠ στον άμεσο δικό του, προσωπικό έλεγχο.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο"Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Κάποιοι συστηματικοί αντιγραφείς κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε, μην κάνετε το μουλάρι!

Το μόνο ανθρώπινο λάθος που υπάρχει στη μαζική δολοφονία που εκτυλίχθηκε στα Τέμπη είναι αυτός που έσπευσε να αποδώσει τη σύγκρουση των τρένων σε ανθρώπινο λάθος. Είναι ο ίδιος, απίστευτα γελοίος τύπος, που εμετικά πήγε στον τόπο της σύγκρουσης παρέα με κάποιον που του θύμισε "κάτω το κεφάλι, χαμηλά" πριν αρχίσει να κάνει δηλώσεις στις κάμερες. Είναι το εμετικό ...

"φαίνεσθαι" των πολιτικών, αυτό που πιστοποιεί την πλήρη κενότητά τους, την πλήρη έλλειψη ήθους και αξιών. Είναι ο ίδιος που δεν ήξερε τίποτα για τα τρένα, όπως δεν ήξερε τίποτα και για τις υποκλοπές. Ήξερε μόνο πού περνούν ήσυχα τριήμερα ...

Έχω γράψει πολλές φορές στο παρελθόν πως ό,τι τραβά η χώρα τα τραβά απ' το κομματικό σύστημα και πως αν δεν είμαστε στην ΕΕ θα είχαμε ήδη δει τα τανκς στους δρόμους, σε αναβίωση της χούντας του 1967. Ένα κομματικό σύστημα που αποτρέπει έντιμους ανθρώπους απ' το ν' ασχοληθούν με την πολιτική, ένα σύστημα που βρίσκει αποκούμπι και συνεργούς σε ξεπουλημένους "δημοσιογράφους" και διεφθαρμένους δικαστικούς: σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε μόλις στις 20/2/2023 η Public Issue, στα χρόνια μετά τη χρεοκοπία η γνώμη των Ελλήνων για τους δικαστές μόνο κολακευτική δεν είναι. Κι αυτό φυσικά δεν είδαμε ποτέ να ενοχλεί την Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων, που "έσκισε τα ρούχα της" για την πρόταση Πολάκη για 2η Σχολή Δικαστών και συνταξιοδότηση δικαστών στα 60. Να η ευκαιρία τους λοιπόν: ας μας πείσουν πως αυτή τη φορά κάποιοι πολιτικοί θα βρεθούν στη φυλακή για τη μαζική δολοφονία των Τεμπών, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

ΥΓ: Το ιστολόγιο διανύει τους τελευταίους μήνες και μάλλον κάτι νέο φαίνεται στον ορίζοντα!Όλα όσα έγραψα αυτά τα 9 χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό!

 

Πηγή: greeklignite.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια