Η ανάφλεξη μετά τη σύγκρουση στα Τέμπη: τι ήταν πραγματικά αυτό που σκότωσε 60+ συνανθρώπους μας;

Από την πρώτη στιγμή δυο ασυνήθιστα πράγματα έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση στη μαζική δολοφονία, που σημειώθηκε το βράδυ της 28/2/2023 στα Τέμπη: το ένα είναι το "μανιτάρι" της έκρηξης που κατέκαψε δυόμισι βαγόνια (1ηεικόνα) και το δεύτερο η σπουδή να μπαζωθεί και ν' ασφαλτοστρωθεί το σημείο της φωτιάς (2η εικόνα).

Οι πολύ ενδιαφέρουσες αναλύσεις του κ. Λακαφώση στο Mega κατέρριψαν όλα τα παραμύθια, που κάποιοι προφανώς δολίως διοχέτευσαν για δήθεν "ανάφλεξη φιαλών υγραερίου", "ανάφλεξη υγρών φρένων", "ανάφλεξη ψυκτικού μετασχηματιστή", "ηλεκτρικό τόξο". Είναι πολύ ενδιαφέρον πως ποινικολόγος που έχει αναμιχθεί στην υπόθεση φέρεται να έχει ζητήσει τη διερεύνηση της αιτίας της έκρηξης και της φωτιάς, καθώς αυτή φαίνεται να έχει προκαλέσει τα πολλά θύματα κι όχι η σύγκρουση αυτή καθαυτή.

Ζητούνται επομένως πειστικές απαντήσεις, καθώς κάποια πράγματα είναι ιδιαίτερα εύκολο να διαλευκανθούν. Το πιο απλό είναι να ελεγχθούν οι μετασχηματιστές των τριών ακριβώς ίδιων ηλεκτραμαξών, οι οποίες είναι κατασκευής Μίζενς, σειρά EuroSprinter. Οι συγκεκριμένες μηχανές φαίνεται να έχουν μετασχηματιστές τεχνολογίας Tractronic®, για ψυκτικό μέσο χρησιμοποιούν ορυκτέλαιο ή εστέρα κι αυτές που έχουν παραδοθεί σε χώρες της ΕΕ δεν φαίνεται να έχουν ορυκτέλαιο, αλλά ένα συνθετικό εστέρα με το εμπορικό όνομα MIDEL 7131. Σύμφωνα με όσα λέει η εταιρεία που παράγει το συγκεκριμένο προϊόν, αυτό παρέχει αυξημένη προστασία έναντι φωτιάς σε σχέση με τα ορυκτέλαια. Πάντως οι εικόνες απ' τον τόπο της σύγκρουσης των τρένων δείχνουν πως οι ηλεκτράμαξες ΔΕΝ κάηκαν, σε αντίθεση με τα βαγόνια.

Η καρέ-καρέ ανάλυση κλίμακας χιλιοστού του δευτερολέπτου στο Mega αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας πως στην αρχή της έκρηξης δημιουργήθηκε ...

ηλεκτρικό τόξο. Αυτό στη συνέχεια φαίνεται να αποτελεί την αιτία έναυσης κάποιου καυσίμου, το οποίο και αναφλέγεται, σχηματίζοντας το "μανιτάρι". Μια απλή έρευνα δείχνει ως πιθανούς "ενόχους" βιομηχανικά αέρια: βουτάνιο ή προπάνιο ή αμμωνία, χωρίς βεβαίως να μπορεί ν' αποκλειστεί κάποια άλλη ουσία. Το βουτάνιο ή προπάνιο εξηγεί τόσο το σχηματισμό του "μανιταριού" όσο και τη θερμοκρασία των 1300οC, που ανέφερε η Πυροσβεστική πως έλιωσε τα βαγόνια. Η αμμωνία θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα το σχηματισμό νιτρικού οξέος, το οποίο θα μπορούσε να εξηγήσει το "καυστικό υγρό", που περιέλουσε επιβάτη και τα χημικά εγκαύματα πυροσβεστών.

Ωστόσο ό,τι και να ήταν μεταφερόταν παράνομα κι αυτό από μόνο του εξηγεί αφενός τη σπουδή του μπαζώματος και ασφαλτόστρωσης του σημείου της φωτιάς, αφετέρου τη σπουδή να πέσει το αποκλειστικό φταίξιμο στον προδήλως ανεκπαίδευτο και μάλλον αφελή σταθμάρχη Λάρισας. Για ακόμα μια φορά η ηγετική ομάδα της ΝΔ φαίνεται να θυμίζει περισσότερο εγκληματική συμμορία, παρά κυβέρνηση ευνομούμενης πολιτείας. Τα 157 δεκανίκια, που εξακολουθούν να τη στηρίζουν, έχουν άραγε συναίσθηση πως γίνονται όλοι τους συνένοχοι ενός ένοχου καθεστώτος; Μπα, το βολευτιλίκι να 'ναι καλά!

Έχει συνεπώς τεράστιο ενδιαφέρον να μάθουμε

  • τι πραγματικά προκάλεσε τη φωτιά, που σκότωσε μάλλον περισσότερους απ' τη σύγκρουση, 
  • ποιος και πότε φόρτωσε παράνομο φορτίο στο εμπορικό τρένο,
  • ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης του φορτίου και 
  • πόσοι και ποιοι στον ΟΣΕ και στη Hellenic Train γνώριζαν την παράνομη μεταφορά.

Η εκδοχή πως για όλα φταίει το ανθρώπινο λάθος ενός κακοεκπαιδευμένου σταθμάρχη μπορεί να είναι πολύ βολική για κάθε συμμορία, αλλά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από κανένα νοήμονα άνθρωπο!

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 15/3/2023 ανεβαίνουν ξανά και στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Κάποιοι συστηματικοί αντιγραφείς μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

ΥΓ: Το ιστολόγιο διανύει τους τελευταίους μήνες και μάλλον κάτι νέο φαίνεται στον ορίζοντα! Όλα όσα έγραψα αυτά τα 9 χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό!


Πηγή: greeklignite.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια