Στην επόμενη κυβέρνηση η στελέχωση των πρεσβειών σε Άγκυρα, Μόσχα, Τελ Αβίβ

Στην νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές ανατίθεται η επιλογή των διπλωματών που θα αναλάβουν τρεις κρίσιμες πρεσβείες, καθώς το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΥΠΕΞ που μετά από πολλές αναβολές συνεδρίασε χθες άφησε πολλές «εκκρεμότητες» ανοικτές.

Από: liberal.gr - Νίκος Μελέτης

Το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο εκκρεμούσε εδώ και δύο περίπου μήνες καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχαν και διαφωνίες κορυφής για πρόσωπα που θα στελέχωναν τις κρίσιμες πρεσβείες Άγκυρας ,Τελ Αβίβ και Μόσχας αλλά και για τον αν θα έπρεπε να δεσμευθεί εκ των προτέρων ο  υπουργός εξωτερικών που θα αναλάβει μετά τις εκλογές. Έτσι παραμένουν μέχρι νεωτέρας στην Μόσχα η Αικ.Νασίκα, στην Άγκυρα ο Χ. Λάζαρης και στο Τελ Αβιβ ο Κ.Λουκάκης.

Στο Ανώτατο Υπηρεσιακό επιλέχθηκε η κάλυψη μερικών μόνο κενών και παραμένουν ανοικτές αρκετές πρεσβείες ,πέραν των τριών όπως το Βουκουρέστι, το Ντακάρ, η Στοκχόλμη, Χαράρε, Κινσάσα, Γ.Π. Αγ. Πετρούπολη κ.α.

Για πρώτη φορά ορίζεται πρεσβευτής στον Παναμά όπου την ίδρυση πρεσβείας ανακοίνωσε στην πρόσφατη επίσκεψη του  στην χώρα ο Ν.Δένδιας ενώ τοποθετείται Γενικός Πρόξενος και στο νεοϊδρυθέν  Γ.Π. Μάντσεστερ. Επίσης «αποκαθίσταται» ο πρέσβης Ν.Κοτροκόης ο οποίος αρχικά ειχε μετακινηθεί στην Τρίπολη από όπου ανακλήθηκε στην Αθήνα λόγω του δεύτερου Τουρκολυβικού Μνημονίου και έκτοτε παρέμενε στην Αθήνα. Ενδιαφέρον έχει επίσης το γεγονός ότι ο Σ. Βενιζέλος ο οποίος τοποθετήθηκε πριν λίγους μήνες  Γ.Π. Βεγγάζης και έχει ηδη δώσει θετικά δείγματα γραφής, μετατίθεται στο Μοντεβιδέο και η εξαιρετικής σημασίας θέση  αυτή παραμένει κενή.

Οι αποφάσεις του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου είναι οι εξής:

Από Αρχές Εξωτερικού σε Κεντρική Υπηρεσία.

Στην Αθήνα επιστρέφουν οι Δ. Καραμήτσος -Τζιράς από την πρεσβεία Τόκυο, Ε. Γαλαθιανάκη από πρεσβεία Αμμάν, Ε.Τσαούσης από πρεσβεία Τύνιδας, Κ.Αθανασιάδου από πρεσβεία Οττάβας, Ν.Ν.Ε Βράϊλα από πρεσβεία Μοντεβιδέο, Ε. Μιχαλοπούλου από πρεσβεία Ντόχας, Δ. Καλαμβρέζος από πρεσβεία Βρυξελλών, Δ. Ιωάννου από πρεσβεία Ν. Δελχί, Α. Καρατσώλης από πρεσβεία Χαράρε, Κ. Ντούτη από πρεσβεία Κινσάσας, Α. Παπούλια από πρεσβεία Μεξικού, Σ. Βούλγαρης από Γ.Π. Αγίας Πετρούπολης.

Από την Κεντρική Υπηρεσία σε Αρχή Εξωτερικού μετακινούνται οι Ν.Κοτροκόης σε πρεσβεία Μεξικού, Α. Δημάκη σε Πρεσβεία Οττάβας, Ι .Ιωαννίδης σε πρεσβεία Ντόχας, Σ.Βενιζέλος σε πρεσβεία Μοντεβιδέο, Ε.Ρήγα σε πρεσβεία Αμμάν, Ο. Αναγνωστοπούλου σε πρεσβεία Τύνιδας, Α.Ιωαννίδης σε Γ.Π. Μάντσεστερ, Α.Κουτσομητοπούλου σε πρεσβεία Ν. Δελχί.

Από Αρχή Εξωτερικής Υπηρεσίας σε άλλη Αρχή Εξωτερικής Υπηρεσίας οι Ν.Αργυρός από πρεσβεία Ραμπάτ σε πρεσβεία Τόκυο, Ε. Ευθυμιαδης από πρεσβεία Ρίγας σε πρεσβεία Παναμά, και Ε - Γ Κωστόπουλος από πρεσβεία Ντακάρ σε πρεσβεία Βρυξελλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες θα γίνει νέο Υπηρεσιακό για τις τοποθετήσεις μέχρι σε βαθμό Συμβούλων Α, ενώ θα δρομολογηθεί και η διαδικασία για προαγωγές που αναμένεται εδώ και καιρό και έχει μπλοκάρει την επετηρίδα.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια