Τα υψηλά στοιχήματα καθώς οι μέρες της ατιμωρησίας του θείου Σαμ τελειώνουν επιτέλους

Public domain
Η Ρωσία και η Κίνα είναι αποφασισμένες να λογοδοτήσουν οι Αμερικανοί δράστες της δολιοφθοράς του Nord Stream. Οι μέρες του θείου Σαμ – πράγματι δεκαετίες – της απρόβλεπτης εγκληματικότητας έχουν τελειώσει. Θα ακολουθήσουν δύσκολες ώρες καθώς η ιμπεριαλιστική τυραννία στην Ουάσιγκτον χτυπά έναν τοίχο της πραγματικότητας.

Finian Cunningham - strategic-culture.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Έχουν περάσει αρκετές εβδομάδες με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους δυτικούς λακέδες τους να στέκονται στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, να στριμώχνονται και να αντιστέκονται στις εκκλήσεις από τη Μόσχα και το Πεκίνο για διεθνή εγκληματική έρευνα σχετικά με τη δολιοφθορά στους αγωγούς της Βαλτικής Θάλασσας που ανατινάχθηκαν το Σεπτέμβριο.

Μια ομάδα ανεξάρτητων παρατηρητών, όπως ο Αμερικανός καθηγητής οικονομικών Jeffrey Sachs και ο πρώην αναλυτής της CIA Ray McGovern, συμφώνησαν με την ερευνητική έκθεση που δημοσιεύθηκε στις 8 Φεβρουαρίου από το διάσημο δημοσιογράφο Seymour Hersh, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και το ανώτερο προσωπικό του στο Λευκό Οίκο διέταξαν το Πεντάγωνο να εξουδετερώσει τον αγωγό φυσικού αερίου που εκτείνεται κατά μήκος του βυθού της Βαλτικής Θάλασσας από τη Ρωσία στη Γερμανία.

Η Ρωσία και η Κίνα είναι ανένδοτες στο να μην αφήσουν αυτό το ζωτικό θέμα να αγνοηθεί. Θέλουν σωστή έρευνα, διεθνή λογοδοσία και ποινική δίωξη. Η Μόσχα και το Πεκίνο έχουν δίκιο που επιμένουν σε αυτό. Το τεκμήριο ατιμωρησίας της Ουάσιγκτον και των δυτικών συμμάχων της ισχύει για πάρα πολλές δεκαετίες. Το χρηματικό ποσό σταματά εδώ και τόσο η Ρωσία όσο και η Κίνα είναι αρκετά ισχυρές για να διασφαλίσουν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να απειλήσουν, να εκβιάσουν ή να στρίψουν το χέρι τους από τον έλεγχο.

Το έργο Nord Stream είναι μια σημαντική διεθνής μη στρατιωτική υποδομή, με κόστος κατασκευής άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων για περισσότερο από μια δεκαετία. Με μήκος 1.200 χιλιομέτρων κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα, είναι ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα της μηχανικής, που συμβολίζει τα αμοιβαία οφέλη της καλής γειτονίας και του συνεργατικού εμπορίου.

Το να ανατινάζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες αυτόν τον αγωγό για να βγάλουν τη Ρωσία από την ευρωπαϊκή ενεργειακή αγορά, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν με τις δικές τους ακριβότερες προμήθειες φυσικού αερίου είναι μια συγκλονιστική πράξη κρατικής τρομοκρατίας και εγκληματικότητας. Είναι επίσης δυνητικά μια πράξη πολέμου κατά της Ρωσίας και σκληρής δολιοφθοράς κατά των υποτιθέμενων Ευρωπαίων συμμάχων των οποίων οι πολίτες υποφέρουν τώρα από οικονομική δυστυχία από τους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας. Οι Γερμανοί εργάτες έκλεισαν αυτή την εβδομάδα ολόκληρη την οικονομία από τις βιομηχανικές διαμαρτυρίες για τις επιχειρήσεις που καταρρέουν και το δυσβάσταχτο κόστος ζωής.

Φυσικά, η δολιοφθορά του Nord Stream είναι επείγον ζήτημα στοιχειώδους δικαιοσύνης, λογοδοσίας για ένα αποτρόπαιο έγκλημα, καθώς και τεράστιες διεθνείς οικονομικές αποζημιώσεις. Είναι σχεδόν ξεκαρδιστικό πώς ο αυτοαποκαλούμενος Αμερικανός πρωταγωνιστής της «παγκόσμιας τάξης βάσει κανόνων» καθυστερεί απεγνωσμένα για ένα κραυγαλέο περιστατικό εγκατάλειψης και χάους.

Αλλά περισσότερο από την ουσιαστική υποχρέωση της δικαιοσύνης είναι η κληρονομιά της ατιμωρησίας. Το να μη λογοδοτήσουν οι δράστες μιας τέτοιας απρόβλεπτης τρομοκρατικής πράξης δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο. Διαφορετικά, τι εμποδίζει τους κρατικούς τρομοκράτες να επαναλαμβάνουν εξίσου θρασύδειλες πράξεις δολιοφθοράς και πολεμοκάπηλου; Η ίδια η έννοια του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών καταρρίπτεται, όχι απλώς υπονομεύεται.

Το περιστατικό του Nord Stream ανοίγει δυνητικά μια εποχή αχαλίνωτης ανομίας και κρατικής ληστείας - από μια πυρηνική υπερδύναμη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, που χρησιμοποιεί τα δυτικά τσιράκια τους για κάλυψη. Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, με την απροθυμία τους να ερευνήσουν, εκτίθενται επίσης ως κανάλια προπαγάνδας στην υπηρεσία των αυτοκρατορικών κυρίων.

Το παρόν θυμίζει τη δεκαετία του 1930 σε μια εποχή φασιστικού επεκτατισμού από τη ναζιστική Γερμανία και άλλα ιμπεριαλιστικά έθνη, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ιαπωνίας και άλλων. Η ναζιστική Γερμανία δεν ήταν ο μοναδικός ένοχος εκείνης της προηγούμενης εποχής της βαρβαρότητας, παρά τον επίσημο δυτικό ρεβιζιονισμό της ιστορίας να αθωωθεί.

Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μέσα στις στάχτες της διεθνούς καταστροφής και έως και 85 εκατομμυρίων θανάτων, ιδρύθηκαν τα Ηνωμένα Έθνη και ο Χάρτης τους για να κατοχυρώσουν φαινομενικά την αυστηρότητα πως δε θα υπάρξει επανάληψη της ανομίας και της κρατικής τρομοκρατίας τύπου της δεκαετίας του 1930.

Αυτή η υψηλή φιλοδοξία ήταν πάντα μια αξιολύπητη ψευδαίσθηση. Τις δεκαετίες μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δεν σταμάτησαν οι ιμπεριαλιστικές πολεμοκάπηλες τακτικές και υπονομεύσεις που πραγματοποιήθηκαν κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους δυτικούς συμμάχους τους, ιδιαίτερα τη Βρετανία. Τι κοροϊδία το ότι οι ΗΠΑ και η Βρετανία έλαβαν μόνιμα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών δεδομένου πως αυτές οι δύο αδίστακτες δυνάμεις ήταν σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνες για αμέτρητους πολέμους μετά το 1945. Οι πόλεμοι δεκαετιών στο Βιετνάμ, το Ιράκ και το Αφγανιστάν δεν είναι παρά τα πιο διαβόητα εγκλήματα πολέμου της αγγλοαμερικανικής «ειδικής σχέσης».

Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του Ψυχρού Πολέμου, η Σοβιετική Ένωση παρείχε περιορισμένο έλεγχο στις χειρότερες καταστροφές από τους δυτικούς ιμπεριαλιστές. Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας δεν ήταν αρκετά ισχυρή για να λειτουργήσει ως αποτρεπτική δύναμη.

Για περίπου δύο δεκαετίες μετά το επίσημο τέλος του Ψυχρού Πολέμου το 1991 μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, οι ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών αντιλαμβάνονταν την άδεια για «κυριαρχία πλήρους φάσματος». Η Ουάσιγκτον ξεκίνησε μια φρενίτιδα ατελείωτων πολέμων που μέχρι πρόσφατα επικρατούσαν.

Ο πρώτος έλεγχος πραγματικότητας για την αχαλίνωτη βία των Αμερικανών ιμπεριαλιστών και των κολλητών τους στο ΝΑΤΟ ήταν η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία στα τέλη του 2015 για να τεθεί τέλος στις δυτικές μηχανορραφίες για μια ακόμη επιχείρηση αλλαγής καθεστώτος. Η Ουάσιγκτον και οι συνεργοί της απέτυχαν στους άθλιους στόχους τους στη Συρία, αν και οι Αμερικανοί επιμένουν να κατέχουν παράνομα μέρος της αραβικής χώρας και να κλέβουν τους πετρελαϊκούς πόρους της.

Η Ουκρανία είναι η πλήρης εκδήλωση του τέλους της ατιμωρησίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ρωσία υπό τον Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ανακτήσει την στρατιωτική δύναμη που χάθηκε με τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Κατά κάποιο τρόπο, η σημερινή Ρωσία είναι ακόμη πιο τρομερή λόγω της ανάπτυξης νέων μορφών όπλων, όπως οι υπερηχητικοί πύραυλοι και η αεράμυνα S-500. Επίσης, η οικονομία της Ρωσίας βρίσκεται σε πιο υγιή βάση από τη Σοβιετική Ένωση που στηριζόταν υπερβολικά στο μιλιταρισμό. Ως εκ τούτου, η Μόσχα μπόρεσε να αντέξει την οικονομική επίθεση που η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της προσπάθησαν να επιβάλουν για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Εξίσου σημαντικό, επίσης, η Κίνα έχει ανέλθει σε οικονομική και στρατιωτική υπερδύναμη. Μαζί, η Ρωσία και η Κίνα παρουσιάζουν τώρα μια άτρωτη αντισταθμιστική δύναμη στις Ηνωμένες Πολιτείες και τους δυτικούς συμμάχους τους.

Για σχεδόν οκτώ δεκαετίες μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν σχετικά ελεύθερες να τρελαθούν, καταστρέφοντας το διεθνές δίκαιο και την κυριαρχία των εθνών, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια θανάτους και τρομοκρατώντας τον πλανήτη με την «καλοήθη», ναρκισσιστική τυραννία τους.

Η σύγκρουση στην Ουκρανία, όπου η Ρωσία είπε «φτάνει πια» σε χρόνια επιθετικότητας του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, καταδεικνύει ότι οι μέρες της ατιμωρησίας έχουν τελειώσει επιτέλους για τον επίδοξο αμερικανικό ηγεμόνα.

Η Ουάσιγκτον ανέβασε απερίσκεπτα το διακύβευμα σε μη βιώσιμο ύψος στην Ουκρανία. Έχει στοιχηματίσει το σπίτι – και τη φάρμα – στην υποταγή της Ρωσίας για την επόμενη ακόρεστη αυτοκρατορική της κίνηση εναντίον της Κίνας. Αλλά η Μόσχα και το Πεκίνο ακυρώνουν μπλόφα του θείου Σαμ. Το χρηματικό ποσό σταματά εδώ.

Το οικοδόμημα της αμερικανικής αυτοκρατορικής εξουσίας δεν αμφισβητήθηκε ποτέ κατά την ίδρυσή του. Συμβαίνει τώρα.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια