Η… λαοπρόβλητη Πρόεδρος

Γράφει ο Χρήστος Μπολώσης
 
Ανταποκριτής μου από το Μεσολόγγι με ενημέρωσε ότι την Κυριακή των Βαΐων βρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου της Εξόδου, στις οποίες παρέστη και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ως εδώ όλα καλά και το μέλι γλυκύτατο, κατά τον τεράστιο Νίκο Τσιφόρο.
 
Όμως συνέβη κάτι που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Η κυρία Πρόεδρος δεν εισέπραξε ούτε ένα χειροκρότημα και είναι η μοναδική στην οποία συμβαίνει το τοιούτον τι. Όλοι οι προηγούμενοι ΠτΔ, άλλος λίγο άλλος πολύ, το εισέπρατταν το παλαμάκι τους.
 
Αυτό το αφήγημα έχει πολλές αναγνώσεις, όπως λένε οι αναλυτάδες. Πρώτον, για την ίδια την κυρία Πρόεδρο, η οποία απολαμβάνει τους καρπούς των καπρίτσιων της, όπως η συμπεριφορά προς τη θρησκεία, τα εθνικά σύμβολα (σημαία, Εθνικός Υμνος), τα πρωτόκολλα (παρουσία… συντρόφου σε επίσημες τελετές) κ.λπ. Η άρνηση όλων αυτών, που είναι βαθιά ριζωμένα -και καλώς είναι- στην ψυχή του Έλληνα, έχει τις συνέπειές τους.
 
Όμως υπάρχει και κάτι άλλο. Είναι τα μηνύματα που έρχονται για τον πρωθυπουργό, του οποίου προσωπική επιλογή ήταν η κυρία Σακελλαροπούλου, και ο λογαριασμός θα έρθει στις κάλπες. Μαύρα μαντάτα έρχονται από το Μεσολόγγι. Ας πρόσεχε.
 

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια