Το ξέρεις ότι το παιδί σου κινδυνεύει;

Το ξέρεις ότι το παιδί σου κινδυνεύει; Τα προβλήματα μέσα στην οικογένεια ολοένα και αυξάνονται χρόνο με το χρόνο. Ζούμε στην εποχή που κυριαρχεί το εγώ και όχι το εμείς. Αυτό το εγώ "σκοτώνει" την οικογένεια, διότι αντί να έχουμε ένα πνεύμα αλληλεγγύης, ομαδικότητας, σεβασμού, αγάπης και προσφοράς ο ένας για τον άλλον, κοιτάμε πως θα ικανοποιήσουμε το τι θέλουμε και όχι τι θέλει η οικογένειά μας.

Το χειρότερο όμως είναι, ότι στα παιδιά μας αντικατοπτρίζεται το ποιον της οικογενείας μας. Τα παιδιά μεγαλώνουν σε ένα νοσηρό περιβάλλον που όταν βγαίνουν έξω από το σπίτι και έρχονται σε επαφή με την κοινωνία, εκεί χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Εκεί διακρίνουμε αν έχουμε αγάπη και όλα τα ανωτέρω που αναφέραμε και δυστυχώς πολλές φορές αποκαλυπτόμαστε ότι είμαστε διπρόσωποι.

Ανάλογα τα παιδιά, ανάλογη και η συμπεριφορά μας μέσα στην οικογένεια. Δεν μπορούμε να έχουμε ένα προφίλ ευσεβοφάνειας προς τα έξω και τους γύρω μας, όταν τα παιδιά μας διάγουν τη ζωή τους με τον χειρότερο τρόπο. Και βέβαια για το πως μεγαλώνουν τα παιδιά και τι χαρακτήρα αποκτούν οφείλεται κατά κύριο λόγο στους γονείς. Τα παιδιά κινδυνεύουν όταν βγαίνουν έξω από το σπίτι και σε αυτό οφείλεται στους γονείς που τα μεγαλώνουν με λάθος τρόπο.


από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια