Ο Ζελένσκι αναζητά επιλογές σωτηρίας καθώς η ειδική επιχείρηση πλησιάζει στην κορύφωση

Ο Volodymyr Zelensky ενδέχεται να ακυρώσει την αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να παγώσουν οι εχθροπραξίες τώρα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Associated Press, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky είπε πως θα πρέπει να αντιμετωπίσει την πίεση τόσο από τη διεθνή κοινότητα όσο και από το εσωτερικό της Ουκρανίας σε περίπτωση πτώσης του Bakhmut.

Lyuba Lulko - english.pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

«Η κοινωνία μας θα αισθάνεται εξουθενωμένη και θα με ωθήσει σε συμβιβασμούς με τον Πούτιν», είπε ο Ζελένσκι. Χαρακτήρισε αυτούς τους συμβιβασμούς απαράδεκτους. Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, η Ουκρανία θα κερδίσει ως αποτέλεσμα μιας σειράς «μικρών νικών» εάν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας διαθέτουν δυτικά όπλα.

Το AP υπέθεσε ότι ο Ζελένσκι αναγνώρισε έτσι πως μια ήττα στην επτάμηνη μάχη για τον Μπαχμούτ θα ήταν μια δαπανηρή πολιτική ήττα παρά μια τακτική.

Η νέα ατζέντα της Ουάσιγκτον για την Ουκρανία

Το κανάλι Legitimny Teleram έγραψε ότι ο Ζελένσκι ανησυχούσε για το ενδεχόμενο η νικηφόρα τάση να αντικατασταθεί με μια αρνητική που θα «χτυπούσε το ηθικό του στρατού και της κοινωνίας». Η φήμη του Ζελένσκι βασίζεται στο status quo και η ήττα στην αντεπίθεση θα έφερνε πλήγμα στην εικόνα του, πιστεύουν οι συντάκτες του καναλιού.

"Τώρα στέλνουν τους πάντες στην κρεατομηχανή του Bakhmut για να κρατήσουν το μέτωπο και τη φήμη. Η κρεατομηχανή του Bakhmut μπορεί να διαταράξει (ή να απωθήσει) την αντεπίθεση της άνοιξης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας", κατέληξε το Legitimny.

Οι συντάκτες του καναλιού αναρωτιούνται επίσης γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν παρέδωσαν UAV (παρόμοια με τα ιρανικά drones Shaheed) στο Κίεβο για την εαρινή επίθεση. Φαίνεται ότι η Δύση παρέχει όσα όπλα χρειάζονται για τους σκοπούς που επιδιώκουν οι εταίροι του Κιέβου.

Αυτοί οι σκοποί έχουν αλλάξει τώρα.

Το κανάλι ZeRada Telegram δείχνει πως η Δύση χρειάζεται η ειδική επιχείρηση να παγώσει τώρα. Εάν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας καταφέρουν να ανακαταλάβουν το «χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία» καταλαμβάνοντας τη Μελιτόπολη και το Μπερντιάνσκ, αυτό θα σήμαινε πιθανή πυρηνική κλιμάκωση.

Εάν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αποτύχουν, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα προχωρήσουν σίγουρα παραπέρα και «δεν είναι σαφές πού θα είναι η επόμενη γραμμή (για τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία) και ο Τραμπ θα έχει περισσότερα επιχειρήματα κατά του Μπάιντεν, ανέφερε το κανάλι.

Το θέμα της επίθεσης της Ουκρανίας έχει αφαιρεθεί από τις συζητήσεις με τη Δύση και ο Ζελένσκι προετοιμάζει την ουκρανική κοινωνία να παγώσει τη σύγκρουση «σαν να μην φταίει αυτός, απλώς συνέβη, κι αναγκάστηκε να ενεργήσει».

Το Μπαχμούτ θα αποφασίσει την τύχη της ειδικής επιχείρησης υπέρ της Ρωσίας

Ο Yevgeny Prigozhin, ιδρυτής της PMC Wagner, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Zelensky στο AP σημείωσε ότι δεν είχε καμία αμφιβολία για τη νίκη της PMC Wagner στο Bakhmut. Κατά τη γνώμη του, αυτή θα είναι «η μεγαλύτερη στροφή στον πόλεμο και σε όλη τη σύγχρονη ιστορία», καθώς οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και οι «ξένες δυνάμεις» που προσπαθούν να γονατίσουν τη Ρωσία εκμηδενίζονται.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας πρέπει να διατηρήσει τις πλευρές σε αυτή την επιχείρηση και όλα θα πάνε θετικά για τη Ρωσία, είπε.

Ωστόσο, υπάρχουν ειδικοί που λένε ότι το Κίεβο πραγματοποιεί «επιχείρηση κάλυψης» την παραμονή της από καιρό εξαγγελθείσας επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια