EV-Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: μέσα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ΔΕΝ υπάρχει πλέον ιδιωτικός χώρος! Ούτε κι απ' έξω!

Από τότε που το ιδιωτικής χρήσης επιβατικό αυτοκίνητο έγινε οικονομικά προσιτό σχεδόν σε όλους, σε όλο τον πλανήτη, γενιές και γενιές νέων βρέθηκαν μέσα σ' αυτά ν' απολαμβάνουν τις "ιδιωτικές" τους στιγμές. Αυτό ωστόσο φαίνεται πως ίσχυε όσο υπήρχαν τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθώς με την υποχρεωτική μετάβαση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα φαίνεται πως τελειώνουν οι "ιδιωτικές" στιγμές και τα "ιδρωμένα τζάμια". Η αιτία βρίσκεται στην πληθώρα των ηλεκτρονικών καλουδιών με τα οποία εξοπλίζονται τα νέα αυτοκίνητα: κανείς πωλητής δεν ενημερώνει τον υποψήφιο αγοραστή για τις λεπτομέρειες του λογισμικού και των συσκευών που είναι προεγκατεστημένα στα αυτοκίνητα και παραβιάζουν την ιδιωτικότητα του χρήστη.

Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ απ' τη διαπίστωση πως στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατασκευαστών όπως η Tesla και η Cadillac υπάρχουν ...

κάμερες που όχι μόνο καταγράφουν ό,τι συμβαίνει στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, αλλά μεταδίδουν αυτά τα δεδομένα στην εταιρεία. Και, προσέξτε, όχι μόνο στο εσωτερικό αλλά παντού ολόγυρα, ακόμα κι όταν το αυτοκίνητο είναι εκτός λειτουργίας και μέσα σε γκαράζ! Άλλοι κατασκευαστές, όπως οι BMW, Ford, GM, Subaru έχουν τοποθετήσει συστήματα υπερύθρων ακτίνων που παρακολουθούν τις κινήσεις των ματιών του οδηγού ή τη θέση του κεφαλιού. 

Όλα αυτά τα συστήματα βεβαίως δεν τα έχει ζητήσει κανείς υποψήφιος αγοραστής, έχουν τοποθετηθεί με εντολή "άνωθεν", αλλά τα πληρώνει βεβαίως ο υποψήφιος αγοραστής. Και καλείται ο αγοραστής είτε να παραχωρήσει την ιδιωτικότητά του είτε να μείνει χωρίς αυτοκίνητο! Αν αυτό δεν λέγεται εκβιασμός, δεν ξέρω πώς αλλιώς μπορεί να λέγεται ...

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 15/3/2023 ανεβαίνουν ξανά και στο Facebook.

Η αναδημοσίευση επιτρέπεται μόνο εφόσον, είτε στην αρχή είτε στο τέλος, φαίνεται υποχρεωτικά και ξεχωριστά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr", ακόμα κι αν κάνετε αναδημοσίευση από αλλού. Κάποιοι συστηματικοί αντιγραφείς μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε!

Όπως μετέδωσε το Reuters, μεταξύ 2019 και 2022 εργαζόμενοι της Tesla διακίνησαν μέσω του εσωτερικού συστήματος αλληλογραφίας της εταιρείας στην Καλιφόρνια βίντεο με προσωπικές στιγμές ιδιοκτητών αυτοκινήτων της συγκεκριμένης εταιρείας! Ωστόσο υπάρχει κι άλλο θέμα: οι κάμερες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μπορούν πλέον να καταγράφουν ό,τι περνά από μπροστά τους στο δρόμο, χωρίς τη συναίνεση όσων κυκλοφορούν αμέριμνοι και καταγράφονται εν αγνοία τους!

Αν μάλιστα ληφθεί υπόψη πως όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα μπορούν να παραβιαστούν για κακόβουλους σκοπούς, οι κάμερες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανοίγουν μια τεράστια κερκόπορτα στην παραβίαση της ιδιωτικότητάς μας! Κι αν περιμένετε να σας προστατεύσει ο GDPR, ο ΓΚΠΔ και η δήθεν Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, είστε πολύ μακριά νυχτωμένοι!

ΥΓ: Μετά την προκήρυξη εκλογών για τις 21/5, το ιστολόγιο μπαίνει στην τελική ευθεία για οριστική διακοπή. Όλα όσα έγραψα αυτά τα 9 χρόνια επαληθεύτηκαν, καθώς έσκασε πια η βαθιά σάπια ενεργειακή πολιτική των τελευταίων 20 ετών και το μάρμαρο το πληρώνουμε όλοι μας. Το ιστολόγιο δεν διάβασε ποτέ κρυστάλλινη σφαίρα, δεν έριξε χαρτιά, δεν πήγε σε καφετζούδες κι όλα όσα θα έλθουν στον ηλεκτρισμό θα τα βρείτε σε αναρτήσεις παλαιότερων ετών. Διαβάστε τις παλαιότερες αναρτήσεις, δείτε τις ετήσιες ανασκοπήσεις, το διάβασμα κάνει πάντα καλό!

 

Πηγή: greeklignite.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια