Γιατρός είχε ξεχάσει το παιδί του για 9 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο για να χειρουργήσει και το παιδί πέθανε

 medlabnews.gr iatrikanea

Μια ακόμα περίπτωση του φαινομένου forgotten baby αποτελεί και η υπόθεση προ 13ετίας στην Κύπρο, όπου ένας χειρουργός ξέχασε το πεντάχρονο παιδί του στο πάρκινγκ του νοσοκομείου και το βρήκε νεκρό 10 ώρες μετά...

Πριν από 13 χρόνια μία υπόθεση αντίστοιχη μ' αυτή της Άρτας, με το 5,5 μηνών νεκρό βρέφος, είχε εκτυλιχθεί στην Κύπρο.

Ο πατέρας του πήγαινε το πεντάχρονο παιδί του στο νηπιαγωγείο, όταν δέχθηκε τηλεφώνημα και έσπευσε να χειρουργήσει έναν ασθενή. Κλείδωσε το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του νοσοκομείου και ξέχασε το παιδί για περίπου 10 ώρες. Στις 5 πήγε η σύζυγός του να πάρει το παιδί από το σχολείο και αντιλήφθηκε ότι δεν ήταν εκεί…

«Μας έσωσε ο Χριστός και η Παναγία» «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι στρέψαμε τη ζωή μας στον Χριστό και την Παναγία και σωθήκαμε. Είμαι καλύτερα από πριν, με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μας» λέει ο ορθοπεδικός χειρουργός, μιλώντας στον Alpha.

Για το τραγικό συμβάν, το οποίο είχε πολλές ομοιότητες με αυτό της Άρτας, ο γιατρός Ιωάννης Καλούδης είπε:

«Πήγα κατευθείαν στο χειρουργείο. Εμάς φάνηκε από την ιατροδικαστική εξέταση ότι το παιδί είχε πεθάνει πριν καν φύγουμε από το σπίτι. Τον είχα αφήσει από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 και κάτι το απόγευμα...».

Τέλος, κληθείς να αναφερθεί στα πώς αντιμετώπισε το ζευγάρι την τραγική απώλεια, τόνισε: «Ούτε κατά διάνοια να σκεφτούμε να χωρίσουμε. Ο Χριστός είναι η λύση του προβλήματος, τα άλλα όλα είναι ημίμετρα».

Το περιστατικό όπως είχε γραφτεί το 2010

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα 5χρονο αγοράκι στην Κύπρο, όταν ο πατέρας του το ξέχασε κλειδωμένο μέσα στο αυτοκίνητο. Το παιδάκι παρέμεινε 9 ώρες εγκλωβισμένο μες στο αμάξι, που ήταν εκτεθειμένο στον ήλιο και άφησε την τελευταία του πνοή, πριν το βρει ο πατέρας του.

Ο πατέρας του άτυχου παιδιού, που είναι διακεκριμένος ορθοπεδικός στην Λάρνακα, είχε ξεκινήσει από το πρωί με το παιδί, αλλά στη διάρκεια της διαδρομής τον ειδοποίησαν για ένα επείγον χειρουργείο. Ο ίδιος έσπευσε να πάει στο νοσοκομείο και ξέχασε κλειδωμένο μέσα στο αυτοκίνητο του το μικρό παιδί, που κανονικά έπρεπε να πάει στον παιδικό σταθμό

Όταν η μητέρα του παιδιού πήγε να το πάρει, δεν το βρήκε πουθενά. Τηλεφώνησε, τότε, στον σύζυγο της και εκείνος θυμήθηκε πως το είχε ξεχάσει στο αυτοκίνητο. Δυστυχώς, όμως, ήταν πολύ αργά! Ο γιατρός έστειλε τον αναισθησιολόγο να φέρει το μικρό και εκείνος διαπίστωσε το θάνατο του.

Στην αρχή είχε ειπωθεί πως τα τζάμια του αυτοκινήτου ήταν φιμέ και για το λόγο αυτό το 5χρονο αγοράκι δεν έγινε αντιληπτό από τους περαστικούς. Όπως βλέπετε και στη φωτογραφία τελικά τα τζάμια είναι κανονικά αλλά κανείς δεν αντιλήφθηκε το παιδάκι και έτσι ξεψύχησε αβοήθητο σε έναν μεταλλικό “φούρνο”, όπως θα είχε μετατραπεί το αυτοκίνητο με τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ο ασυνείδητος πατέρας έπαθε σοκ μετά το περιστατικό και πιθανότατα θα κατηγορηθεί για φόνο εξ’ αμελείας. Προς το παρόν θα γίνει η νεκροψία για να διαπιστωθούν οι πραγματικές αιτίες θανάτου.

από MEDLABNEWS.GR

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια