Κ.Μητσοτάκης: «Στην Σχολή Ευελπίδων θα βρεις πλέον πολλά ονόματα νέων αξιωματικών που δεν γεννήθηκαν στην Ελλάδα»

Απαντήσεις σε ερωτήσεις 16 επώνυμων πολιτών από διάφορους χώρους, κυρίως της τέχνης και των γραμμάτων έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια ιδιότυπη συνέντευξη που δημοσιεύεται στην Athens Voice και αυτό που προκάλεσε αίσθηση ήταν η αναφορά του ότι πολλοί σπουδαστές στις στρατιωτικές σχολές είναι παιδιά αλλοδαπών.
 
Ποια η θέση σας σχετικά με τα παιδιά μεταναστών, τη λεγόμενη δεύτερη γενιά, και το δικαίωμά τους στην ελληνική ιθαγένεια, ρώτησε η τραγουδίστρια Idra Kayne.
 
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η θέση μου είναι σαφής: Η δεύτερη γενιά, τα παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ έχουν πατρίδα τους την Ελλάδα και τόπο καταγωγής τη χώρα των γονιών τους. Τα παιδιά αυτά πηγαίνουν σε ελληνικά σχολεία, σπουδάζουν σε ελληνικά πανεπιστήμια, μοιράζονται τις ίδιες εμπειρίες, τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες ελπίδες με τους συνομηλίκους τους που έχουν Έλληνες γονείς.
 
Οι διαδικασίες για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας είναι πλέον ευκολότερες. Ρίξτε μια ματιά στους πίνακες κατάταξης μιας στρατιωτικής σχολής, της Σχολής Ευελπίδων για παράδειγμα, που κοίταζα τις προάλλες. Θα βρει κανείς εκεί πολλά ονόματα νέων αξιωματικών που δεν γεννήθηκαν στην Ελλάδα, αλλά ήρθαν σε μικρή ηλικία με τις οικογένειές τους. Μεγάλωσαν εδώ, πολιτογραφήθηκαν εδώ και πλέον φορούν το εθνόσημο.
 
Θα αναφερθώ, επίσης, στον νέο Κώδικα Μετανάστευσης που δίνει την υπηκοότητα σε όσους μπήκαν στη χώρα ανήλικοι και συμπλήρωσαν 3 χρόνια στην εκπαίδευση. Είναι, όμως, και το νέο σύστημα για έκδοση αδειών παραμονής, το οποίο θα επιταχύνει δραστικά τη διαδικασία.
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Το εθνόσημο το φορούν μεν αλλά κανείς δεν γνωρίζει πόσο γρήγορα θα σηκώσουν τα χέρια και θα παραδοθούν στον εχθρό οταν έρθει η ώρα του αγώνα...

Γιατί ο Ελληνας θα πολεμήσει για την οικογένειά του ώστε να μην γίνει υπόδουλη του βάρβαρου μογγολο-Τούρκου...
Ο Νιγηριανός, ο Πακιστανός ή ο Μπαγκλαντεσιανός πιστεύει κανείς ότι θα ενοχληθεί από τους Τούρκους, στην κατεχόμενη από την Τουρκία, Ελλάδα, ή ότι η οικογενειά του θα κινδυνεύσει; 

Καλά το είπε ο Μητσοτάκης, "Τα παιδιά αυτά πηγαίνουν σε ελληνικά σχολεία, σπουδάζουν σε ελληνικά πανεπιστήμια, μοιράζονται τις ίδιες εμπειρίες, τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες ελπίδες με τους συνομηλίκους τους που έχουν Έλληνες γονείς."

Το θέμα όμως είναι έχουν Ελληνική Εθνική Συνείδηση; Γιατί στον πόλεμο δεν μετράνε ούτε οι σπουδές, ούτε οι εμπειρίες, ούτε οι αγωνίες, ούτε οι ελπίδες... Μιλάει η αγάπη για την πατρίδα και δυστυχώς αγάπη για την πατρίδα, δεν έχουν ούτε τα περισσότερα σύγχρονα ελληνόπουλα, που μαθητεύουν στα σχολεία του Φίλη και της Κεραμέως, πόσο μάλλον τα αλλοδαπά...

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια