Το ραδιενεργό νέφος απειλεί την Ευρώπη μετά την καταστροφή οβίδων απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία

Φωτογραφία: Vadim Savitsky
Freepen.gr - Ένα ραδιενεργό νέφος απειλεί την Ευρώπη ως αποτέλεσμα της καταστροφής πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Ουκρανία, δήλωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ σε συνάντηση στο Σικτίβκαρ.

"Η καταστροφή τους οδήγησε στην εμφάνιση ενός ραδιενεργού νέφους που τώρα κατευθύνεται προς τη Δυτική Ευρώπη. Έχει ήδη αναφερθεί αύξηση των επιπέδων ραδιενέργειας στην Πολωνία", δήλωσε ο Patrushev, όπως μεταδίδει το RIA Novosti.

Ο Patrushev ισχυρίστηκε επίσης πως η Ουάσιγκτον «αναπτύσσει και χρησιμοποιεί χημικά και βιολογικά όπλα», συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας.

Ο James Heappey, υπουργός Επικρατείας του Ηνωμένου Βασιλείου για τις Ένοπλες Δυνάμεις, δήλωσε στα τέλη Απριλίου ότι το Λονδίνο είχε στείλει χιλιάδες πυρομαχικά Challenger 2 στο Κίεβο, συμπεριλαμβανομένων οβίδων απεμπλουτισμένου ουρανίου που διαπερνούν θωράκιση.

Η Μόσχα κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Δύση προχώρησε στη χρήση όπλων με πυρηνικό στοιχείο.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ προειδοποίησε το Λονδίνο και όσους θα χρησιμοποιούσαν πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου για τις συνέπειες.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια