Ισπανία. Πέθανε εν ώρα εργασίας στο γραφείο και οι συνάδελφοί της συνέχισαν να δουλεύουν δίπλα της με εντολή της εταιρείας

Πέθανε εν ώρα εργασίας και οι συνάδελφοί της συνέχισαν να δουλεύουν δίπλα της με εντολή της εταιρείας

medlabnews.gr iatrikanea

Εταιρία στην Ισπανία ανάγκασε το προσωπικό να συνεχίσει να εργάζεται δίπλα στο πτώμα γυναίκας η οποία πέθανε εν ώρα εργασίας στο γραφείο.

Η γυναίκα, η οποία κατονομάζεται μόνο ως Inma και φέρεται να ήταν 57 ετών, είπε στους προϊσταμένους της ότι αισθάνθηκε αδιαθεσία, κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής βάρδιας της σε τηλεφωνικό κέντρο της Μαδρίτης. Αν και της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο, πέθανε από καρδιακή ανακοπή λίγο αργότερα.

Οι συνάδελφοί της δήλωσαν στο εργατικό συνδικάτο CGT ότι όταν ρώτησαν τι έπρεπε να κάνουν, τους είπαν να «συνεχίσουν να εργάζονται» καθώς δέχονταν κλήσεις από πελάτες ενός προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα εργατικά συνδικάτα κατηγόρησαν την εταιρία, η οποία διαθέτει 200 τηλεφωνικά κέντρα σε 24 χώρες, ότι αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους «σαν ρομπότ».

Όπως δήλωσε ο Ντέιβιντ Σάντσεθ από το συνδικάτο USO μιλώντας στην Telegraph. «Για τουλάχιστον 45 λεπτά μετά τον θάνατο της γυναίκας, η εταιρεία δεν έλαβε κανένα μέτρο για να επιτρέψει στο προσωπικό να φύγει ή να κάνει εκτροπή των κλήσεων αλλού».

«Έβαλαν την εξυπηρέτηση των κλήσεων πάνω από τις ανθρώπινες αξίες και δεν υπήρχε κανένα πρωτόκολλο για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αυτό δείχνει πόσο απάνθρωπος έχει γίνει ο τομέας- οι εταιρείες θεωρούν ότι είμαστε ρομπότ και όχι άνθρωποι. Η εταιρεία συνέχισε την ρουτίνα της σε μια αφύσικη κατάσταση, ενώ πολλοί εργαζόμενοι βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ», πρόσθεσε ο Σάντσεθ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το τμήμα τηλεφωνικών κέντρων της USO.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρία ανέφερε ότι η εταιρεία ενήργησε σωστά στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που προέκυψε. «Στηρίξαμε τους εργαζόμενους, προσφέροντάς τους άμεσα τη δυνατότητα τηλεργασίας και ψυχολογική βοήθεια», δήλωσε εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας στην εφημερίδα El País πως «κανείς κοντά στο πτώμα δεν εξαναγκάστηκε να συνεχίσει να εργάζεται» και ότι έγιναν ρυθμίσεις ώστε οι υπάλληλοι να εργαστούν από το σπίτι.

Σύμφωνα με το συνδικάτο CGT, χρειάστηκε σχεδόν μία ώρα για να φτάσει στο γραφείο ο υπεύθυνος υγείας και ασφάλειας της εταιρείας, οπότε και ανακοινώθηκε στο προσωπικό ότι μπορούσαν να εργαστούν εξ αποστάσεως.

«Προηγουμένως, ένας υπεύθυνος είχε πει στους υπαλλήλους να συνεχίσουν να εργάζονται επειδή παρείχαν μια σημαντική υπηρεσία», δήλωσε εκπρόσωπος της CGT.

Ο Miguel Ángel Salinas, εκπρόσωπος του CGT για πρόληψη κινδύνων στον χώρο εργασίας, δήλωσε στην El País ότι είχε φτάσει στο γραφείο δύο ώρες μετά τον ξαφνικό θάνατο της γυναίκας. Είπε ότι τέσσερις εργαζόμενοι παρέμεναν στο δωμάτιο απαντώντας σε τηλεφωνήματα με το πτώμα της συναδέλφου τους σκεπασμένο στο πάτωμα περιμένοντας την άφιξη ιατροδικαστή για να πιστοποιήσει τον θάνατό της.

Πηγή: In.gr

Διαβάστε επίσης:

Πόνος στο στήθος, δύσπνοια, ζάλη μπορεί να είναι από καρδιά; Προειδοποιητικά συμπτώματα για καρδιακή ανακοπή

Δύο γυναίκες την ημέρα πεθαίνουν από έμφραγμα, γιατί ΔΕΝ αναγνωρίζουν τα συμπτώματα

Mobbing (όχι bulling) ψυχολογική παρενόχληση, βία στην εργασία. Τρόποι συμβουλευτικής παρέμβασης.


από MEDLABNEWS.GR

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια