Οι Βρετανοί τουρίστες θα δίνουν δακτυλικά αποτυπώματα για διακοπές σε Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα και άλλες χώρες

Όσοι Βρετανοί τουρίστες αποφασίσουν να κάνουν τις διακοπές τους σε χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Ιταλία, θα πρέπει να δίνουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα.
 
Το Σύστημα Εισόδου/Εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (EES) πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στα τέλη του τρέχοντος έτους, αφού έχει ήδη καθυστερήσει να εφαρμοστεί δύο φορές.
 
Σύμφωνα με το νέο σύστημα, ένα αυτοματοποιημένο σύστημα πληροφορικής θα παρακολουθεί όλους τους ταξιδιώτες από χώρες εκτός ΕΕ, που εισέρχονται στο μπλοκ.
 
Κάθε φορά που κάποιος διασχίζει τα σύνορα από, ή προς την ΕΕ, θα πρέπει να σαρώνεται το διαβατήριό του και άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα, σε ένα κιόσκι… self-service, πριν περάσει τα σύνορα.
 
Όπως αναφέρει το mirror.co.uk το όνομα, ο τύπος ταξιδιωτικού εγγράφου, τα δακτυλικά αποτυπώματα και οι φωτογραφίες προσώπου, η ημερομηνία και το μέρος εισόδου και εξόδου, θα καταγράφονται σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα που θα λειτουργεί σε καθένα από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ.
 
Οι Βρετανοί – που δεν χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στην ΕΕ – πιθανότατα θα δώσουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα και δουν τις φωτογραφίες τους να ελέγχονται την πρώτη φορά που θα περάσουν τα σύνορα στην ΕΕ. Στη συνέχεια, αυτά τα δεδομένα θα διαγραφούν τρία χρόνια μετά το τελευταίο τους ταξίδι στην περιοχή.
 
Το σύστημα θα καταγράφει τις αρνήσεις εισόδου και τους λόγους για τους οποίους γίνεται, όπως η έλλειψη διαβατηρίου, η σωστή βίζα ή το να «θεωρείται κάποιος απειλή για τη δημόσια τάξη, την εσωτερική ασφάλεια ή τη δημόσια υγεία».
 
Το EES θα αντικαταστήσει το τρέχον σύστημα χειροκίνητης σφράγισης διαβατηρίων, το οποίο σύμφωνα με την ΕΕ είναι «χρονοβόρο, δεν παρέχει αξιόπιστα δεδομένα για τις συνοριακές διελεύσεις και δεν επιτρέπει τον συστηματικό εντοπισμό ατόμων που υπερβαίνουν τη διαμονή».
 
Εάν χρειαστεί κάποιος βίζα για να εισέλθει στην ΕΕ, δεν θα χρειαστεί να δώσει τα δακτυλικά του αποτυπώματα, καθώς θα τα έχει ήδη παράσχει ως μέρος της αίτησης θεώρησης.
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λέει ότι αυτό θα ισχύει σε κάθε χώρα της ΕΕ, εκτός από την Κύπρο και την Ιρλανδία. Θα ισχύει επίσης για τη Νορβηγία, την Ισλανδία, την Ελβετία και το Λιχτενστάιν.
 
Το σύστημα τίθεται σε λειτουργία για να βοηθήσει στην παρακολούθηση του ποιοι εισέρχονται και εξέρχονται από τα κράτη μέλη της ΕΕ, «για την πρόληψη της παράτυπης μετανάστευσης και την προστασία της ασφάλειας των Ευρωπαίων πολιτών», εξήγησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 
«Το νέο σύστημα θα βοηθήσει επίσης τους φερέγγυους υπηκόους τρίτων χωρών να ταξιδεύουν πιο εύκολα, ενώ θα εντοπίζει επίσης πιο αποτελεσματικά τους παρανόμως διαμένοντες καθώς και περιπτώσεις απάτης εγγράφων και ταυτότητας».
 
Μένει να δούμε αν το EES θα εισαχθεί το 2023 όπως είχε προγραμματιστεί, καθώς έχει ήδη καθυστερήσει δύο φορές, από τα τέλη του 2022 έως τον Μάιο του 2023 και τώρα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Φυσικά λόγω του ότι πρόκειται ουσιαστικά για μια φασιστική νεοταξική κατάσταση οι τουρίστες δεν θα ερωτούνται αν δέχονται ή όχι να δώσουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα ή και ότιδήποτε άλλο στοιχείο πέραν του διαβατηρίου τους (που είναι σωστό και πρέπον)....
Το ηλεκτρονικό φακέλωμα των πάντων είναι το πιο κοντινό φασιστικό νεοταξικό μέτρο που ήδη ζούμε από τεχνητό κορωνοϊό και μετά...

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια