Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών αξιολόγησε την πιθανότητα στρατιωτικής σύγκρουσης με τις ΗΠΑ

Freepen.gr - Η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Hua Chunying, στη σελίδα της στο Twitter ενόψει της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στην Κίνα, επέκρινε το άρθρο του Bloomberg, το οποίο αναφέρεται στις υποτιθέμενες προκλητικές ενέργειες του κινεζικού στρατού και δήλωσε πως εάν συμβεί στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ των Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα, θα προκληθεί από τις δραστηριότητες των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στο έδαφος της Κίνας.

Η Hua Chunying δημοσίευσε το Σάββατο ένα στιγμιότυπο οθόνης ενός άρθρου του Bloomberg με τίτλο "Η Κίνα καλύτερα να προσέχει τι λέει ο Blinken". Το πρακτορείο έγραψε επίσης ότι «η Κίνα πιστεύει πως οι επιδέξιοι πιλότοι και οι καπετάνιοι πλοίων της μπορούν να τρομάξουν τα αμερικανικά στρατεύματα από τις ακτές της με επικίνδυνους ελιγμούς, αλλά δε θα της αρέσει αυτό που θα συμβεί αν πάνε πολύ μακριά».

"Για πολλούς Κινέζους αναγνώστες, αυτό το άρθρο είναι εκβιασμός. Ο συγγραφέας μπορεί να χρειάζεται μαθήματα ιστορίας και γεωγραφίας", έγραψε η Hua Chunying.

Συνέχισε, σημειώνοντας πως «αν προκύψει μια απροσδόκητη στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών, δεν θα προκληθεί από τις προκλητικές ενέργειες της ΛΔΚ, η οποία θα στείλει πολεμικά πλοία και αεροσκάφη στο Λος Άντζελες ή σε άλλες ακτές της Καλιφόρνια».

"Μάλλον, θα προκληθεί από πολεμικά πλοία και αεροσκάφη των ΗΠΑ κοντά στην επικράτεια της Κίνας. Στις σχέσεις με μια χώρα στο μέγεθος της Κίνας, ο κύριος κανόνας είναι ο αμοιβαίος σεβασμός", έγραψε.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια