Επωφελούμενο από την καταστροφή του φράγματος, το Κίεβο επιχειρεί επιθέσεις στον ποταμό Δνείπερο

Freepen.gr - Ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις προσπάθειες επίθεσης σε όλα τα μέτωπα. Δεδομένου ότι δεν κατάφεραν να διαπεράσουν τη ρωσική άμυνα σε σχεδόν δύο εβδομάδες αιματηρών επιθέσεων, οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν τώρα να ξεκινήσουν ένα νέο μέτωπο κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου στην περιοχή Χερσώνα. Παρά τις προσπάθειες να κατηγορηθεί η Ρωσία ότι υπονόμευσε το φράγμα της δεξαμενής Kakhovsky, ο στρατός του Κιέβου είναι αυτός που επωφελείται από τις πλημμύρες, που οδήγησαν σε μια ανθρωπιστική και περιβαλλοντική καταστροφή.

Όπως γράφει το southfront.org, οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να καταστρέφουν την ουκρανική ομάδα στο μέτωπο του Zaporozhye. Στα νότια της Velikaya Novoselka, οι μάχες συνεχίζονται κοντά σε Makarovka και Urozhainoe, όπου ο ουκρανικός στρατός επιχειρεί να προχωρήσει στη γκρίζα ζώνη.

Τις τελευταίες ημέρες, ο ουκρανικός στρατός έχει συγκεντρώσει εφεδρείες και ανασυντάσσεται στην περιοχή Orekhovo. Οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν αρκετές επιθέσεις σε μικρές ομάδες στα σύνορα από το Ραμποτίνο έως τη Νοβοποκρόβκα. Μετά την παύση που προκάλεσαν οι βροχές, αυξάνουν και πάλι τη μαχητική δραστηριότητα. Μέχρι το βράδυ της 15ης Ιουνίου, οι μάχες με τανκς ξανάρχισαν στην περιοχή.

Χωρίς επιτυχία στα μέτωπα του Zaporozhye, ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να επιτεθεί στην περιοχή Kherson για να αποσπάσει την προσοχή των Ρώσων και να τους εμποδίσει να ενισχύσουν την άμυνα κατά τις κύριες κατευθύνσεις της ουκρανικής επίθεσης.

Μετά την καταστροφή του φράγματος Kakhovka στις 6 Ιουνίου, ουκρανικές ομάδες επανέλαβαν τις επιθέσεις στην ανατολική όχθη του Δνείπερου, όπου το νερό είχε σχεδόν υποχωρήσει από τους οικισμούς και τις ρωσικές άμυνες με ναρκοπέδια και στρατιωτικές θέσεις να έχουν καταστραφεί.

Ο αριθμός των ουκρανικών ομάδων που προσπαθούν να εισβάλουν σε ρωσικά εδάφη κοντά στα νησιά του Δνείπερου έχει αυξηθεί δραματικά τις τελευταίες ημέρες. Τουλάχιστον δύο ουκρανικά σκάφη καταστράφηκαν κοντά στο Golaya Pristan και άλλα πέντε καταστράφηκαν κοντά στο Alyoshki.

Μια άλλη ουκρανική ομάδα προσπάθησε να αποκτήσει έδαφος σε ένα ξενοδοχείο νότια της γέφυρας Antonovsky, όπου καταστράφηκε από το ρωσικό πυροβολικό.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτη προκαταρκτική αναφορά, οι ουκρανικές δυνάμεις αποβιβάστηκαν στα νησιά κοντά στο Alyoshki και κατάφεραν να εδραιωθούν εκεί τη νύχτα της 16ης Ιουνίου.

Ωστόσο, μια μαζική επίθεση από τις ουκρανικές δυνάμεις στην ανατολική όχθη του Δνείπερου είναι απίθανη. Οι πλημμύρες καθιστούν αδύνατη τη μεταφορά βαρέως εξοπλισμού και οι προσπάθειες μεταφοράς μιας μεγάλης ομάδας μέσω του ποταμού κάτω από τα ρωσικά πυρά είναι πολύ επικίνδυνες.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια